2020 hacamat yapılacak günler hangileridir? Hacamat takvimi nedir?
Hacamat son günlerde sıklıkla gündeme gelen ve çok eski tarihten beri uygulanan bir tedavi yöntemidir. Hacamat yararlarını öğrenen vatandaşlar internette 2020 hacamat yapılacak günler hangileridir? Hacamat takvimi nedir? gibi soruların cevabını arıyor. İşte vücuttaki pis kanı atmamıza yardımcı olan hacamat için 2020 hacamat takvimi ve detayları...
Hacamat Günleri Takvimi Nedir? Hacamat günleri hicri aylara göre her ayın belirli zamanlarında hacamat tedavisinin yapılmasını takip etmeye yarayan hacamat takvimine denilmektedir.
Belirli günlerde yapılmasında ki nedeni ise hacamat tedavisi daha fazla fayda sağlaması ve peygamber efendimizin yaptırdığı sünnet günleri işaret etmektedir.
Hacamat takviminde ki bu günler de Ay’ın dünya ya uyguladığı basınç ile vücut üzerinde ki etkisiyle kan vakumlamanın daha etkili olduğundan dolayıdır.
Hacamat takvimi günleri Hicri ve Miladi yani içinde olduğumuz takvimlere göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuda uzmansanız eğer takvim yerine Hilal’e göre bu günleri anlayabilirsiniz. Eğer ki uzman değilseniz yapmanız gereken sizler için hazırlanmış bu takvimleri kullanabilirsiniz.
Hacamat takviminde son günler de çok gereksiz yanlış bilgiler yüklendiğini gördük. Hacamat Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri kesinlikle yapılmaz. Hacamat takviminde bu günlere dikkat etmenizi öneririz.
ÖNEMLİ NOT: Sülük tedavisi için her hangi bir gün aranmamaktadır. Hacamat takvimi ve günleri gibi bir takvim yoktur. İstediğiniz zaman yaptırabilirsiniz.
Hacamat hangi günler de yapılır? Hacamat tedavisinin en çok fayda sağladığı Hicri aylara göre aynı zamanda sünnet olan günler Hicri ayların 17, 19 ve 21’ine denk gelen günler de yapılmalıdır.
Hacamat hangi günler de yapılmaz? En faydalı hacamat günü 17, 19, ve 21’ine denk gelen günler olsa da bu günler özellikle Çarşamba ve Cuma’ya denk geliyor ise bugünler de hacamat yapılmaması gerektiği belirtilmiştir. Diğer Cumartesi ve Pazar günler de ise zaruri bir durum var ise eğer hacamat yaptırılabilir. Eğer zaruri bir durum yoksa bu durumlar da hacamat yapılması önerilmemektedir.
Eğer ki kronik bir rahatsızlığınız bulunuyorsa özellikle Çarşamba ve Cuma günü haricinde diğer günler de yaptırmakta sakınca olmadığı söylenmektedir.
Hacamat Altın Gün Nedir? Hacamat altın gün Hicri aylardan 17’si Salı’ya denk gelen günlere denilmektedir. Bu günler de hacamatın etkisinin daha fazla olduğunu işaret etmektedirler. Hacamat altın günü senede bir veya iki defa denk geliyor. Bu günleri dikkatle takip etmenizi öneririz.
2020 HACAMAT TAKVİMİ
Ocak: 22, 24 ve 26 Ocak
Şubat: 11, 13 ve 15 Şubat
Mart: 12, 14 ve 16 Mart
Nisan: 9, 12 ve 14 Nisan
Mayıs: 10, 12 ve 14 Mayıs
Haziran: 9, 11 ve 13 Haziran
Temmuz Ayı: 7, 9 ve 12 Temmuz
Ağustos: 6, 9 ve 22 Ağustos
Eylül: 5, 7 ve 10 Eylül
Ekim: 4 ,6 ve 8 Ekim
Kasım: 3, 5 ve 7 Kasım
Aralık: 1, 3 ve 6 Aralık günleri hacamat yaptırmak için uygundur.
Hicri Aylar Hangileri? Hicri ayları belki bir çoğumuz bilmiyor. Bu nedenle hicri aylar şu şekildedir.
Muharrem (Haram kılınmış) Sefer (Sefer, yolculuk) Rebiülevvel (İlk bahar) Rebiülahir (Son bahar) Cemaziyelevvel (İlk çorak toprak) Cemaziyelahir(Son çorak toprak) Recep (Saygı, onur) Şaban (Dağılmış, yayılmış) Ramazan (Yanma, sıcak olma.) Şevval (Yükselmiş) Zilkade (Barışa sahiplik eden) Zilhicce (Hacca sahiplik eden) Bir çok dernek, kurum, kuruluş ve vakıflar olsun hacamat takvimi hazırlamaktadır. Bu takvimlerden bazılarının isimleri ise şu şekildedir.
Diyanet hacamat takvimi Osmanlı hacamat takvimi İsmail Ağa hacamat takvimi Derviş hacamat takvimi Hacamat sünnet takvimi gibi bir çok takvimler bulunmakta. Bu takvimler de aynı zamanda doğru ve güncel olarak sizlerle paylaşılmaktadır.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.