Dolar (USD)
34.53
Euro (EUR)
36.17
Gram Altın
2987.47
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2017'yi uğurlarken

Bugün koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2017 senesi de hatasıyla sevabıyla elimizden kayıp gidiyor ve biz aslında ömrümüze 365 gün daha ilave etmiş oluyoruz.
2017'yi uğurlarken
30 Aralık 2017 15:33:00
Bugün koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2017 senesi de hatasıyla sevabıyla elimizden kayıp gidiyor ve biz aslında ömrümüze 365 gün daha ilave etmiş oluyoruz.

M.Nuri Yardım

BUGÜN koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2017 senesi de hatasıyla sevabıyla elimizden kayıp gidiyor ve biz aslında ömrümüze 365 gün daha ilave etmiş oluyoruz. Yani biraz daha yaşlanıyoruz açıkçası. Ömrümüzü hayırla, iyilikle ve faydalı meşgalelerle geçirdiysek ne ala. Aksi takdirde bir yel gibi gelip geçen ömrümüze daha sonra hayıflanır dururuz. Ülke olarak, Batı'daki emperyalist ülkeler ve içerideki uzantıları hain terör örgütleriyle mücadelemiz şuurlu biçimde devam etti. Bana "Bu sene içinde en önemli hadise nedir?" diye sorulsa "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğüyle İstanbul'da toplanan 57 İslam ülkesininin ABD ve İsrail'in yüzlerine birer 'Kudüs tokadı' atması olmuştur." diyebilirim ve hemen ardından Birleşmiş Milletler'de yine Türkiye'nin önderliğini yaptığı, İslam aleminin yanısıra Avrupa'daki bir çok vicdanlı ülke ile dünyanın güçlü ülkelerinin, toplam 128 devletin ikinci bir şamarı bu iki devlete aşketmesi olmuştur. Bu iki soylu ve insanu00ee tavır, dünya tarihinde bir milattır. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Teknolojik esaret!

Cumhurbaşkanımız bir kaç gün önceki konuşmasında, gençlerimizi ve çocuklarımızı teknolojik esaretten kurtarmamız gerektiğini belirtti. Çok doğru, gerekli ve mühim bir mesele. Bu müdahale lazım değil, elzem. Peki nasıl olacak? Bence yine kitapla mümkün olabilir bu. Devlet katında yeni bir kitap kampanyasına ihtiyaç vardır. Mesela şu slogan kullanılabilir pekala: "Bilgisayardan önce kitap vardı." Veya şu söz: "Tuşlara basmaktan yorulduğunuzda parmaklarınız kitap sayfalarını çevirsin..." Sene içinde dostların yolladığı veya bizim edindiğimiz, fuarlardan tedarik ettiğimiz kitaplar vardır. Doğrusu zaman zaman onları tanıtmaya çalışsam da bu her zaman mümkün olmuyor. Bugün 2017 yılı içinde basılan veya yeni baskısı yapılan, bahsetme fırsatı buamadığım kitaplardan söz edeceğim. Çok kısa olarak anacağım bu kitaplardan bazıları hakkında bilahare ayrıntılı bilgi vermeyi ümit ediyorum. İşte masamın etrafını kuşatan kitaplar:

Kandoğmuş'un kitapları

Hemen baş köşede duran üç kitap. Gazetemizin değerli yazarlarından Selvigül Kandoğmuş Şahin'e ait. Gülendamın Renkleri ile Hayırlı Haber'in üçüncü baskıları yapılmış. Yusufhan romanı ise dördüncü baskıya kavuşmuş. Okur Kitaplığı'ndan. Sevilen, sayılan iyi bir edebiyatçımızdır Şahin. Kendisine daha nice eserler diliyorum. Prof. Dr. Mehmet Saray'ın Türk Dünyasında Dil ve Kültür Birliği eserinin yeni baskısı Boğaziçi Yayınları'ndan okura ulaştı. Hüsrev Hatemi'nin şiiri de, nesri de her zaman okunur. Dergah'tan yeni çıkan eser: Kuşlar ve Zaman. Mehmet Emin Ulu, Tuna'ya Doğru romanında Gazi Osman Paşa'yı anlatıyor. Kitap EşikYayınları'ndan çıkıyor. Şaban Çetin iyi bir şair. Kitabı Eylül ve Yağmur Yakın Plan'dan çıkmış, kalbe dokunan mısralar zevkle okunuyor. Abdurrahman Türkmen, Osmanlı Tarihiyle İlgili Tartışmalı Meseleler'de meçhul konulara dokunuyor. Mazimizi daha doğru biçimde tanımak isteyenlere rehber kitap. İz Yayıncılık, külliyat çalışmalarına devam ediyor. Yalçın Tura'nın bütün eserleri bu yayınevimizden çıkıyor. Türk Mu00fbsıku00eesi'nin Mes'eleleri bunların başında geliyor.

Birlikte Yaşamak Mümkün

Erkan Yılmaz Simbiyoz (Birlikte Yaşamak Mümkün) farklı ve toplumda huzurlu yaşamayı amaç edinmiş özel bir kitap. Fenomen Kitaplar'dan çıkmış. Şefik Onat'ın Son Sultan Abdülhamid farklı bir tarihu00ee roman olmuş. Kitabı Alfa yayımladı. Sinem Torun'un hikaye kitabı Kaburlar, Kaçaklar ve Kurbağalar Dergah Yayınları'ndan edebiyatseverlere ulaştı. Ahmet Mithat Efendi ve Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın külliyatlarını düzenli biçimde neşreden Dergah'tan yeni çıkan bazı kitaplar şunlar: Dünyanın Rengi (Atakan Yavuz, Deneme), Kurmaca Alıştırmaları (Gökdemir ihsan, hikaye), Erzurumlu Hüseyin Avni Ulaş (Muammer Çelik), Kültürümüzde Taş (Emine Gürsoy Naskali ve Murat Koçak), Tekkede Zaman (Muharrem Varol), Şarkısızın Şarkısı (Alper Gencer, şiir), Robert Kolej'in İzinde (Ayşe Aksu, inceleme)

Çay Molası

Erdal Noyan'ın denemelerden oluşan Zaman Irmağı, İspanya Baharı ve Çay Molası'nı Okur Kitaplığı kültürümüze kazandırdı. Bu yayınevinden çıkan diğer kitaplar şöyle: Beyzade (Emre Miyasoğlu, roman), Petersburg'da Ölüm (Dursun Ali Sazkaya, öykü), Anadolu'nun Ermiş Kadınları (Gülenay Pınarbaşı, inceleme), Apophenia Rastlantıların Ötesinde (Ramazan Sarısakal), Islak Çıra (Tunay Özer, şiir), Yeryüzünde Bidatim (İsmail Aykanat, şiir) Sesimin Avlusunda (Mehmet Şamil, şiir). Mat Kitap'tan çıkan iki eser Güzel Susuşların Adamı (Behçet Ulaş Alıcıoğlu, hikaye) ve Sarsıntı (İbrahim Halil Balçık, roman). Osman Nur'un yine Mat'tan çıkan iki eseri: Cennete Girmenin Yolu ve Cehennemden Kurtulmanın Yolu. Halit Ziya Uşaklıgil'in eserlerini titizlikle hazırlayan Özgür, romancının Nesl-i Ahir, Sanata Dair ve İlk Hikayeler ve Tuhfe-i Letaif adlı kitaplarını yayımladı. Ve çıkan diğer kitaplar: Küçük Şeyler (Samipaşazade Sezai), Altın Işık (ZiyaGökalp), Şermin (Tevfik Fikret), Yalnız Efe ve Seçme Öyküler (Ömer Seyfettin),Bağrıyanık Ömer (Mahmut Yesari).

Teknolojik bağımlılıktan çocukları, gençleri ve yetişkinleri kurtarmak istiyorsak tek panzehir bence kitap. Bütün kişiler ve kurumlar kitaba daha 'sıcak, samimi ve dostane' yaklaşmalı. Her evde iyi ve ciddi bir kütüphane kurulmalı. Herkese hayırlı, sağlıklı, bereketli, huzurlu, kitaplı seneler diliyorum.

Sanatın dili insanları bağlar

Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen kültür etkinlikleri kapsamında Ankara'da açılan "İnsan Yaratılışı" adlı sergide eserleri tanıtılan Kuveytli ressam çift Esad Bunaşhi ve Meryem Almulla, resim sanatı ve kültür hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bunaşhi, sanatın tüm insanlığa hitap eden bir dil olduğunun altını çizerek "Sanat bir iletişim aracıdır. İnsanları birbirine bağlayan dilin adı sanattır." dedi.

Kurtlar Vadisi'nde Myanmar hikayeleri

Kurtlar Vadisi dizisinin Polat Alemdar'ı, oyuncu ve yapımcı Necati Şaşmaz, şubat ayında ekranlara gelecek "Kurtlar Vadisi Kaos"ta, Myanmar'dan da hikayelerin yer alacağını söyledi. Şaşmaz, "Bir Hadis Bir Film Kısa Film Yarışması Ödül Töreni" için geldiği Konya'da, AA muhabirine, televizyonda 2003 yılında yayınlanmaya başlayan Kurtlar Vadisi dizisinin, 2018'de "Kurtlar Vadisi Kaos" olarak izleyicinin karşısına çıkacağını belirtti.

Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası

OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılı etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası başladı. Turnuvanın sembolik olarak açılış hamlesini Osmaniye Belediye Başkan yardımcıları yaptı. Merkez Kapalı Spor Salonunda 7 ile 18 yaş arası kız ve erkeklerin katıldığı 10 ayrı kategoride düzenlenen turnuvaya toplam 420 sporcu katıldı. Açılış programında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, turnuvaya katılan tüm öğrencilere, hakemlere ve velilere ayrı ayrı teşekkür etti ve sporculara başarılar diledi.

-------------------------

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin