Dolar (USD)
34.57
Euro (EUR)
36.00
Gram Altın
3017.21
BIST 100
9549.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2016 TEOG tercihleri nasıl yapılır? İşte TEOG YEP tercih kılavuzu

Milyonlarca öğrencinin beklediği TEOG tercihleri sonunda başladı. MEB resmi sitesinden duyurulan TEOG YEP tercihleri için kılavuz yayınlandı. Sizde 2016 TEOG lise tercihleri yaparken bu kılavuza dikkat etmelisiniz. İşte detaylar...
2016 TEOG tercihleri nasıl yapılır? İşte TEOG YEP tercih kılavuzu
15 Temmuz 2016 13:25:00
Milyonlarca öğrencinin beklediği TEOG tercihleri sonunda başladı. MEB resmi sitesinden duyurulan TEOG YEP tercihleri için kılavuz yayınlandı. Sizde 2016 TEOG lise tercihleri yaparken bu kılavuza dikkat etmelisiniz. İşte detaylar...

TEOG tercihleri için gün sayerken sonunda beklenen gün geldi. Heyecanın dorukta olduğu TEOG lise yerleştirmeleri için binlerce öğrenci MEB resmi sitesine girmeye başladı. İşte TEOG tercihleri için ilk adım kılavuzu...

2016 TEOG TERCİHLERİ BAŞLADI

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://eu00adokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

E OKUL GİRİŞ VE TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLA

MEB 2016 TERCİH LİSTELERİ İÇİN TIKLA

Tercih işlemleri, Bakanlığımız https://meb.gov.tr veya https://eu00adokul.meb.gov.tr internetadreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik ortamda onaylanan "Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu" nun çıktısı alınarakokul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarınayerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.

9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezu00ee olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

u00abÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIMu00bb butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

TEOG İÇİN MEB UYARDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercih sürecinde, 1 milyon 200 bine yakın öğrenci için uyarılar yapıldı. Tercih yapacak öğrencilerden, liselerin kontenjanlarındaki artış ya da azalma ile aynı nitelikte açılan yeni okulların, taban puanları etkileyebileceğini göz önünde bulundurması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, TEOG sistemi kapsamında 8. sınıftan mezun 1 milyon 200 bin öğrenci ve ailelerine, yarından itibaren 25 Temmuz'a kadar sürecek lise tercih sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öğrencinin lise tercihinin, üniversiteye yönelik alt yapıyı oluşturacak ve geleceğini belirleyecek bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Güngör, bu nedenle Bakanlık olarak tercih döneminde öğrencilere ve velilere yardımı bulunacak çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Güngör, gençlerin ve ailelerinin lise tercihlerini yaparken rehberlik öğretmenleri ile tercih konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticilerden oluşan, 81 ilde hizmet verecek Tercih Danışmanlığı Komisyonlarından destek alabileceklerini aktardı. Güngör, komisyonların belirlenecek okulların dışında öğrenci ve velilerin erişiminin kolay olduğu okul, çay bahçeleri, alışveriş merkezleri gibi halka açık yerlerde de hizmet vereceğini belirtti.

Komisyonlarda, öğrenci ve velilere, kontenjanlar, yüzdelik dilimler, öğrencinin ilgi ile yeteneği, okulun fiziki şartları, yükseköğretime geçişteki başarı durumu gibi konu başlıklarında bilgilerin verileceğini dile getiren Güngör, komisyonların nerelerde açıldığının, il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri ve mezun olunan okullardan öğrenilebileceğini söyledi.

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemine verilen addır.

Bu sisteme göre altı temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 8'inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilir. Ortak sınavlar, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılır. Ortak sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılır, o günlerde sınav yapılacak okullarda ders işlenmez. Sorular çoktan seçmeli ve 4 seçeneklidir. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemez. (Ortak sınavlar orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerecek hale dönüştürülecektir.)

Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girer. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapar. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin