Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2015 Barış ve kardeşliğin yılı olsun

Gazeteci- yazarlar, aydınlar, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşları 2014 yılını değerlendirerek 2015 yılında Türkiye için barış, huzur, adalet ve Çözüm Süreci ile kardeşlik vurgusunda bulundular. Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2015 yılında Çözüm Süreci ile artık Türkiye'de kan akmaması gerektiği temennisinde bulundu.
2015 Barış ve kardeşliğin yılı olsun
01 Ocak 2015 10:00:00
Gazeteci- yazarlar, aydınlar, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşları 2014 yılını değerlendirerek 2015 yılında Türkiye için barış, huzur, adalet ve Çözüm Süreci ile kardeşlik vurgusunda bulundular. Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2015 yılında Çözüm Süreci ile artık Türkiye'de kan akmaması gerektiği temennisinde bulundu.

EZGİ ÇELİK ANKARA

Sıcak gelişmelerin yaşandığı, gündemde önemli başlıkların yer aldığı 2014 yılını geride bırakıyoruz. 2014 yılının en önemli başlıklarından birisi ise Çözüm Süreci oldu. Çözüm Süreci'ne inananlar yaşanan kötü olaylara rağmen karanlık ellere teslim olmadı. Çözüm süreci meyvelerini vererek devam ediyor. STK'lar aydınlar, gazeteciler mezhep kavgalarının olmadığı bu sürecin devam ederek 2015'te Türkiye için barış ve huzur dileklerinde bulundular.

"Türkiye'de artık kan akmasın"

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2015 yılında Çözüm Süreci ile artık Türkiye'de kan akmaması gerektiği temennisinde bulunarak 2015 dileklerini şu şekilde sıraladı: " Suriye'ye ve Irak'a demokrasinin mezhep kavgalarının artık İslam Dünyasın da olmamasını diliyorum. İslam Dünyası'nın akıllı, zeki, cesur, bilgili yöneticiler tarafından yönetilmesi ve İslam Dünyası'nın bilgi ile tanışmasını temenni ediyorum. Türkiye'de demokrasi dışı faaliyet gösteren her vesayet yapı ile mücadelenin kesintisiz sürmesini istiyorum. Türkiye'nin daha zengin daha özgür olabilmesi için ihracatının ithalatının önüne geçmesini ve tasarruf yapan bir millet olmamızı diliyorum. Ayrıca 2015 genel seçimlerinde Anayasa değişikliğini yapabilecek bir çoğunluğun Mecliste olmasını temenni ediyorum" dedi.

"Yeni Türkiye ile ülkemize yeni bir kardeşlik anlayışı hakim olsun"

Savcı sayan, 1 Ocak Mekke'nin kurtuluşunu Müslüman aleminin bu gününü kutladığını belirterek, " Bütün Müslüman coğrafyası Mekke'nin kurtuluşu gibi bu Batılı güçlerin elinden kurtulur diye Allah'tan dua istiyorum. 2015 yılında Filistin zulmü sonra erer umarım. Ülkemizin de birlik ve beraberliğinin bozulmamasını diliyorum. Kürt ve Türklerin savaşmasını isteyenlerin hevesi kursağında kalacaktır. Çöp kutusunu ve ağaçları bahane ederek ülkemizi yakıp yıkmak isteyenleri Allah ıslah etsin. Yeni Türkiye ile ülkemize yeni bir kardeşlik hakim olsun istiyorum "dedi.

" 2015 yılı tüm Dünya'ya barış huzur ve adalet getirsin"

Gazeteci- yazar Merve Şebnem Oruç, 2015 yılının tüm Dünya'ya barış huzur ve adalet getirmesini temenni ederek, 2014'te Suriye'de ki iç savaşın Gazze'deki insanlık dramının Doğu Türkistan'dan Afganistan'a Pakistan'dan Afrika'ya Müslümanlar için zorlu bir sınav dönemi olduğunu belirtti. Oruç, "Özellikle Batı'da artan İslamofobi furyasıyla bu sınavın çok ağırlaştığının farkındayız. 2015 inşallah frene basılma yılı olur" dedi.

"Barışın müthiş kanatları arasında yeni bir hayata adım atacağız"

Yazar İlhami Işık, Büyük acıların bittiği bir yıl olması temenni ederek, "Yeni yılda hep beraber barışın müthiş kanatları arasında Çözüm Süreci ile yeni bir hayata adım atacağız diye düşünüyorum" dedi.

"Yeni yılda yargı özgür olmalı"

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaattin Varol, "2015'te sivil anayasanın yapıldığı yargının ayaklar altında olmadığı ve güvenirliliğin üst düzeye çıkarıldığı tartışmalardan uzak, yargının da kararlılığıyla tartışıldığı ve özgür olduğu bir yıl diliyoruz" dedi.

"Müslüman halkarın yaşadığı sıkıntıların sona erdiği bir yıl diliyorum"

Özgür-Der genel başkanı Rıdvan Kaya, çok gerilimli bir yıl yaşadığımızı Irak ve Suriye'de ki gelişmelerin Türkiye'yi çok derinden etkilediğini dile getirdi. Kaya, " Türkiye ortaya koyduğu tavır ile Ortadoğu'da ki Müslüman halkların güven merkezi oldu. Bunun bu şekilde devam etmesini diliyorum. Müslüman halkların yaşadıkları sıkıntıların sona erdiği, bu konuda da Türkiye'nin verdiği desteğin artarak devam ettiği bir yıl diliyorum" dedi.

"Yeni Türkiye ile daha mutlu, daha güçlü geleceklere"

Alevi Bektaşi Vakfı ve Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, "2015 yılında 76 milyon kardeşimize nice mutlu huzurlu bir yıl diliyorum. Kardeşliğin, dostluğun, barışın, sevginin, hoşgörünün yılı olsun diyorum. Hepimiz tek yumruğuz. Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Tatarı ile bütün kardeşlerimize mutlu bir yıl diliyorum. Ufku açık Türkiye'nin daha mutlu, daha güçlü geleceklere yol almasını istiyorum"

"2015, İnsan Haklarının ihlal edilmediği bir yıl olsun"

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, "2015 yılında insan haklarının ihlal edilmediği, egemenlerin kendilerinden zayıf ülkeleri tehdit etmediği, diğer ülkelerinde insan hakları karnelerini düzelttiği bir Dünya istiyoruz" dedi.