2000''lerde üretilmiş en iyi Türk filmleri
Her yıl bir çok Türk filmi vizyona giriyor ve bir çok Türk filmi hem seyirci hem de üreticiler için hüsran oluyor. Ancak Türk sinema sektörü 2000'ler ile birlikte bir ivme yakalamış ve uluslararası platformlarda da görülmeye başlamıştır. Sizin için 2000'lerde üretilmiş en iyi Türk filmlerini listeledik. İşte 2000'ler sonrasında en iyi Türk filmleri...
Gönül Yarası
7 Ocak 2005 tarihinde vizyona giren ve bünyesinde ünlü oyuncuların yer aldığı film, dram türündeki konusuyla karşımıza çıkıyor. Emekli idealist bir öğretmenin geçimini sağlamak için taksicilik yaptığı sırada, pavyonda çalışan bir kadınla tanışmasını konu edinen filmde bir süre sonra her şey sarpa sarar.
Bir Zamanlar Anadolu'da
23 Eylül 2011 tarihinde vizyona giren film, dram ve gerilim türündedir. Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı Bir Zamanlar Anadolu'da filmi, bir doktor ile savcının 12 saatlik gerilim öyküsünü konu ediniyor.
Kabadayı
Şener Şen’in oynadığı polisiye ve dram türündeki film, 14 Aralık 2007 tarihinde vizyona girmiştir. Gayrı-meşru bir şekilde kabadayılık yapan ve kendi kurallarını yaratan Ali Osman, ezilenleri koruyarak farklı bir karakter sergiliyor. Ömer Vargı tarafından yönetilen Kabadayı, IMDB’den 7.9 puan almış durumda.
Sen Aydınlatırsın Geceyi
1 Kasım 2013 tarihinde vizyona giren film, Fantastik ve Dram türündedir. Başlarda normal görünen bir kasaba, aslına bakılırsa olağanüstü güçlerle dolu insanları barındırıyordur. Tüm halkının özel güçlere sahip olduğu bu kasabada, bir yandan da her şey gayet normal seyrinde devam etmektedir. Öte yandan filmin görsel yönüyle de dikkat çektiğini söylemekte yarar var.
Kader
17 Kasım 2006’da vizyona giren film, dram türündedir. Aşkın masumiyetini işleyen filmde; bolca kovalamaca, aşk, hapis ve cinayet konuları yer alıyor. Ancak her şeye rağmen masumiyetini yitirmeyen bir aşk hikayesi izleyenleri duygulandırıyor.
Vizontele
Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan ve Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı Vizontele, 2 Şubat 2001 yılında vizyona girdi. Aradan geçen 17 yıla rağmen hala gülerek hatırladığımız film, en büyük eğlencesi sinema filmi olan bir kasabayı konu alıyor. Televizyonun icadındaki heyecanı ve merakı yaşayan kasaba halkı, televizyondan garip beklentilere giriyorlar. Tüm bu yaşananlar, eğer izlemediyseniz sizi çok güldürecektir.
G.O.R.A.
Bir dönemin en popüler bilimkurgu filmlerinden olan G.O.R.A, 12 Kasım 2004 yılında vizyona girdi. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı komedi filminde Cem Yılmaz, Özge Özberk ve Ozan Güven gibi ünlü sanatçılar rol almıştı. Kurnaz ve genç bir adam olan Arif’in yaşadığı olağanüstü olayları konu alan filmde, genç adamın başı uzaylılar ile derde girer. Sonrasında yaşanan kaçış planları ise filme ayrı bir eğlence katıyor.
Pardon
4 Mart 2005’de vizyona giren ve komedi türünde olan film, Ferhan Şensoy’un gerçekçi bir olaydan esinlenerek sinemaya aktardığı bir konuyu işliyor. Üç yakın talihsiz arkadaşın yaşadıklarını izleyeceğiniz filmde, İbrahim’in resmi kıyafet fobisi zamanla bir belaya dönüşecektir.
Babam ve Oğlum
Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı, dramatik komedi türündeki film, 18 Kasım 2005’de vizyona girdi. ‘Açaydım kollarımı, gitme diyeydim’ repliklerinin kulaklarımızda kaldığı film, bir dönemin en çok konuşulan sinema filmi olmuştur. 1980 darbesinde annesini kaybeden Deniz, bir gazetede yazar olan babası tarafından büyütülmüştür. Sonrasında babası ile birlikte, hiç görmediği dedesinin yanına yaşamaya gider. Yıllardır görüş sebebi ile küslük yaşayan baba ve oğlun yavaş yavaş düzelen ilişkisi, bi,r dram ile yerle bir olur.
Sinema tarihinin en iyi kötü adamları listesi
En iyi animasyon filmleri listesi
Gerçek hayattan uyarlanmış izlenmesi gereken filmler
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.