Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2 Yıldır Mahsur

Van'daki depremzedelere yardım malzemesi getiren Gürcistan Hava Yolları'na ait uçak, 2 yıldır tamir edilmeyi bekliyor.
2 Yıldır Mahsur
23 Ekim 2013 15:17:00
Van'daki depremzedelere yardım malzemesi getiren Gürcistan Hava Yolları'na ait uçak, 2 yıldır tamir edilmeyi bekliyor.

Van'daki depremzedelere yardım malzemesi getiren başka bir uçağın çarpması sonucu kokpit kısmı hasar gören Gürcistan Hava Yolları'na ait uçak, Erzurum Havalimanı'nda iki yıldır "yardım" bekliyor.

Van'da iki yıl önce meydana gelen depremin ardından, mağdur olan vatandaşlara yardım etmek amacıyla farklı ülkelerden gelen çok sayıda uçak, Erzurum Havalimanı'na inerek, buradan yardımlar bölgeye ulaştırılmıştı.

AĞIR HASAR GÖRDÜ

Yardım malzemesi getiren ülkelerden Gürcistan'a ait uçağa, havalimanındayken 31 Ekim'de Kırgızistan'dan gelen yardım uçağının sağ kanadının çarpması sonucu kokpit kısmı ağır hasar görmüştü.

GEREKLİ YAZIŞMALAR YAPILDI

O günden bu yana Erzurum Havalimanı'nda bekletilen uçağın onarımı Gürcistan yetkilileri tarafından yapılmayınca, Ankara Büyükelçiliği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapıldı.

PARKTA BEKLİYOR

Söz konusu kazanın ardından Erzurum Valiliği, gerekli kaza tutanaklarını tutarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Ancak geçen süre içerisinde bir gelişme yaşanmazken, hasarlı uçak havalimanı parkında bekletiliyor.

Kokpit kısmı tamamen hasarlı olan uçağın onarımının yapılarak, parktan kaldırılması için Erzurum Havalimanı yetkililerince de son dört ay içerisinde iki ayrı yazışma gerçekleştirildi.

Yakıt deposu tamamen dolu olan uçağın Gürcistan yetkilileri tarafından tamir edilip götürülmesi bekleniyor.