Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

2. EL ARABA ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

2. El araba alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusu aslında son derece önemlidir. Peki 2. el araba alırken hangi noktalara dikkat etmek gerekir? işte detaylar...
2. EL ARABA ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
13 Aralık 2022 16:04:40
2. El araba alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusu aslında son derece önemlidir. Peki 2. el araba alırken hangi noktalara dikkat etmek gerekir? işte detaylar...

2. El araba alırken nelere dikkat etmek gerekir sorusu aslında son derece önemlidir.

Piyasa temiz araba bulmak bazen çok zor olabiliyor. Bu yüzden 2. el araba alırken bilinmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu hususlar dikkate alındığında araba alındıktan sonra çıkabilecek sorun ve masrafların önüne geçilebilir. Ayrıca araç alış verişi sırasında bir dolandırılma vakasına kurban gitmemek için de bazı noktaların bilinmesinde fayda vardır. Bu sayede arızalı araç satıcıları ve oto dolandırıcılığının da ayrıştırılması kolaylaşır.

2. EL ARABA ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

2. el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunun başında motor geliyor. Öncelikle motor ve şase numarasının sorgulanması çok önemlidir. Pedallar da aracın kullanımı hakkında ipucu veren önemli ekipmanlardandır. Fren pedalında aşınma durumunun gözlenmesi aracın şehir içinde kullanıldığına işaret ederken gaz pedalında görülen aşınmalar aracın uzun mesafeler için sıklıkla kullanıldığını gösterir. 2. el araç hakkında ipucu veren bir diğer husus ise süspansiyonların durumudur. Süspansiyonların ne kadar iyi durumda olduğunu anlamak için aracı sallamanız yeterli olacaktır. İyi durumda olan süspansiyonlar aracın birkaç kez sallanıp durmasına yardım eder. El freni ve rot balansı da kontrol etmeyi unutmayın. El frenini kontrol ederken vitesi bire alın ve aracı kaldırmaya çalışın. Araçta herhangi bir hareketlilik gözleniyorsa el freninde bir sorun olabilir.

2. el araba_6383c8fc5872b88ccfa2d2797035ca05.jpg

2. EL ARABA ALIRKEN ROT BALANS KONTROLÜ NASIL YAPILIR?

2. El araba alırken rot balans kontrolü için aracın düz bir yol götürülmesi gerekir. Tekerlekler düz olduğunda aracı hareket ettirerek direksiyonu bırakın. Direksiyona müdahale etmediğinizde araba sağa sola çekmiyorsa rot balansta bir sorun olmadığı anlamına gelir.