187 general ve amiral görev yerlerine atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 187 general ve amiralin yeni görev yerleri netlik kazandı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 119 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 30 amiral ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 38 general, atama kararları kapsamında görev değişikliği yaşayacak.
Orgeneral İrfan Özsert, Genelkurmay 2'nci Başkanı olarak atanırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı General Atama Listesi'nde yer alan diğer önemli atamalar ise şu şekilde:
Ege Ordusu Komutanlığı'na (İntibak) Orgeneral Kemal Yeni,
3'üncü Ordu Komutanlığı'na Korgeneral Veli Tarakcı,
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na Korgeneral Levent Ergün,
2'inci Ordu Komutanlığı'na Korgeneral Metin Tokel,
Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na Korgeneral Zorlu Topaloğlu,
3'üncü Kolordu Komutanlığı'na Korgeneral Sezai Öztürk,
5'inci Kolordu Komutanlığı'na Tümgeneral Muammer Alper,
9'uncu Kolordu Komutanlığı'na Tümgeneral Tevfik Algan.
Genelkurmay Personel Başkanlığı'na Tümgeneral Burhan Aktaş, Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler ve Siber Savunma Komutanlığı'na Tuğgeneral Sait Cengiz Özsoy olarak atanırken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Amiral Atama Listesi'nde ise şu önemli atamalar gerçekleşti:
Deniz Kuvvetleri'nde bayrak değişikliği
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na Koramiral İbrahim Özdem Koçer,
Mayın Filosu Komutanlığı'na Tümamiral Mustafa Kaya.
Hava Kuvvetleri'nde dikkat çeken atama
Hava Kuvvetleri Komutanlığı General Atama Listesi'nde ise şu atamalar dikkat çekiyor:
Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na Orgeneral İsmail Güneykaya,
Hava Eğitim Komutanlığı'na Korgeneral Erdoğan Gür,
Hava Harp Okulu Komutanlığı'na Tümgeneral Ergin Dinç,
Hava Savunma Komutanlığı'na Tümgeneral Ali Özmen,
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'na Tümgeneral Kemal Turan.
Yapılan bu atamalarla birlikte TSK'nın üst düzey komuta kademesinde önemli değişiklikler yaşandı.
Kurmay nasıl olunur?
Kurmay, genellikle askeri bir teşkilatın üst düzey komuta ve planlama kadrosunda yer alan, stratejik düşünme yeteneği gelişmiş subaylara verilen bir unvandır. Kurmay subaylar, askeri operasyonların planlanması, stratejik analizlerin yapılması, askeri politika ve doktrinlerin oluşturulması gibi önemli görevleri üstlenirler. İşte genel olarak kurmay subayı olma süreci:
Askeri Eğitim Almak: Kurmay subay olmak isteyen kişiler, öncelikle bir askeri okuldan veya akademiden mezun olmalıdır. Bu, askeri lisans eğitimi aldığınız ve subay olarak atanmış olduğunuz anlamına gelir. Ordunun farklı kolları (Kara, Deniz, Hava) için farklı okullar ve akademiler bulunmaktadır.
Yetenek ve Performans: Kurmay olabilmek için yüksek akademik başarı, liderlik özellikleri, stratejik düşünme yeteneği ve askeri alandaki performans önemlidir. Kariyeriniz boyunca gösterdiğiniz yetenekler ve performans, kurmay olarak seçilme şansınızı artırabilir.
Kurmay Kursları: Genellikle belirli bir rütbede ve hizmet süresine ulaştıktan sonra, subaylar kurmay olmak için özel kurmay kurslarına seçilebilirler. Bu kurslar, subaylara askeri strateji, taktik, planlama ve liderlik konularında derinlemesine eğitim sağlar.
Kurmay Eğitimi: Kurmay kursunu başarıyla tamamlayan subaylar, kurmay subay olarak atanabilirler. Bu noktadan sonra, askeri teşkilatın üst düzey komuta ve planlama kademesinde görev alabilirler.
Kariyer Gelişimi: Kurmay subaylar, kariyerlerini genellikle üst düzey komuta, planlama ve analiz görevlerinde sürdürürler. Kariyerlerinin ilerleyen aşamalarında daha yüksek rütbelerde ve daha stratejik görevlerde yer alabilirler.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.