15 Temmuz darbe girişimi en çok onlara darbe vurdu
MAK Danışmanlık'ın 'Dine ve Dini Değerlere Bakış Araştırması'nda, katılımcıların yüzde 35'i darbe girişiminin cemaatlere olumsuz bakmasına neden olduğunu belirtirken, yüzde 50'si ise "Dini grup, cemaat ya da tarikatların denetlenmesi gerektiğini düşündüğünü" ifade etti.
YÜZDE 60 HİÇBİR YERE MENSUP DEĞİL
MAK Danışmanlık'ın 'Türkiye'de Dine ve Dini Değerlere Bakışı Araştırması'nda, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün dini yaşantı açısından toplumda oluşturduğu algıya ilişkin dikkat çekici sonuçlar yer aldı. Herhangi bir dini cemaate veya tarikata bağlı bulunup bulunmadıkları sorusuna maruz kalan katılımcıların yüzde 15'i 'evet' derken, 'hayır' diyenlerin oranı 60 olarak olarak gerçekleşti. Bu soru karşısında kararsız kalan ya da 'cevap yok' diyenlerin oranı ise yüzde 25 oldu.
15 TEMMUZ SONRASI DİNİ GRUPLARA BAKIŞ ŞÜPHECİ
MAK Danışmanlık'ın bu soruya verilen cevaplara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Araştırmamızı yürüten saha ekiplerimizin aktardığı bilgi; özellikle bu soruya cevap verirken katılımcıların çok çekingen ve tereddütlü yaklaştıkları, bir kısmının bir tarikat ya da cemaat bağlantısı olmasına karşılık bunu ifadeden çekindikleri şeklinde olmuştur. Bunun muhtemel sebebi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplumun cemaat ve tarikatlara kuşkuyla baktığı yönündeki algı olmuş olabilir" deEQnildi.
TARİKAT VE CEMAATLER DENETLENMELİ
Araştırmaya göre, "Dini bir cemaat görünümlü FETÖ terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz darbe teşebbüsü dini grup, cemaat ya da tarikatlara bakışınızı nasıl etkiledi?" sorusuna vatandaşların yüzde 35'i "Dini grup, cemaat ya da tarikatlara olumsuz ya da şüphe ile bakmama neden oldu" derken, yüzde 50'si "Dini grup, cemaat ya da tarikatların daha sıkı, illegal yapılanmalara zemin oluşturmayacak şekilde denetlenmesi gerektiğini düşündüğünü" ifade etti. Katılımcıların yüzde 12'si bakışının değişmediğini dile getirirken, kararsızların oranı yüzde 3'te kaldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.