Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2429.65
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

129 yaşındaki gencin 'Amel Defteri'

129 yaşındaki gencin 'Amel Defteri'
11 Haziran 2013 15:23:00

GERİLİM-aksiyon türündeki çarpıcı romanlarıyla tanıdığımız Mehmet Mollaosmanoğlu, Profil Yayınları'ndan çıkan yeni kitabı "Atahunalp Urumgalatlı'nın Amel Defteri" ile, okurlarına farklı bir konunun etrafında dolaştırarak gizemli, gerilim dolu ve hafif mistik bir maceraya sürüklüyor..

Okurlarını insan beyni ve belleği üstünde çalışmalar yapan bir bilimle tanıştıran kitap, bu bilimin kötü güçlerin ellerine geçmesi halinde ne denli tehlikeli olabileceğini işliyor. Amerika gibi süper güçlere sahip devletlerin yalnızca beyin dalgalarımızla oynayarak kitleleri nasıl hissettirmeden uzaktan robotlaştırabileceğini, insan topluluklarını ister kapitalist çıkarları isterseler de militarist amaçları için nasıl kolaylıkla kullanabileceklerini de gözler önüne seriyor. Aynı zamanda yaşlanmanın önlenebilirliğine de atıfta bulunuyor.

Hiç yaşlanmayan bir genç

İstanbul'da başlayarak Antalya'da geçen öykü, bizi sıra dışı bir kahramanla hiç yaşlanmayan ve129 yaşında olan ve genç bir erkeğin fiziksel özelliklerini taşıyan Atahunalp Urumgalatlı ile tanıştırıyor. 'Kötü Hatıralardan Kurtulma Rehabilitasyon Merkezi'yle tanışan Urumgalatlı, hafızasını yitirmiş bir şekilde gözlerini Antalya'da açıyor. Dışarı çıktıktan sonra karşılaştığı tekinsiz çiftlik ve burada yaşayan her biri birbirinden tuhaf insanlardan öğrendiği ise onu daha da şaşırtıyor.