Dolar (USD)
34.53
Euro (EUR)
36.14
Gram Altın
2967.57
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10'nu terör örgütü olmak üzere sınırı geçmeye çalışan 25 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı, yasa dışı yollarla sınırı ihlal etmeye çalışan 25 kişinin yakalandığını ve bu kişilerin arasında 6'sı FETÖ ve 4'ü PKK üyesi olduğu yönünde açıklama yapıldı.
10'nu terör örgütü olmak üzere sınırı geçmeye çalışan 25 kişi yakalandı
19 Ağustos 2023 14:47:24
Milli Savunma Bakanlığı, yasa dışı yollarla sınırı ihlal etmeye çalışan 25 kişinin yakalandığını ve bu kişilerin arasında 6'sı FETÖ ve 4'ü PKK üyesi olduğu yönünde açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Suriye ve İran’dan ülkemize, ülkemizden de Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 25 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakaladı. Yakalanan şahıslardan 6'sının FETÖ, 4'ünün PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu olduğu belirlendi." ifadelerine yer verildi.

Sınır nedir?

Sınır veya hudut, hükümetler, devletler veya bir ülkenin idari olarak birbirinden bağımsız bölümleri gibi politik varlıkların coğrafî bitiş noktalarını ya da yasal yetki alanlarını tanımlayan bir terimdir.

Eski dönemlerde sınırlar, arada tarafsız bölgelerin bulunduğu ve kesin bir şekilde ayrılmayan bölgelerdi. Suudi Arabistan-Kuveyt sınırında bu durum hâlâ gözlenmektedir. Günümüzdeyse çoğunlukla sınırlar kesin çizgilerle çizilmiştir. Havaalanları, limanlar ve gümrük kapıları da bir çeşit sınır oluşturmaktadırlar. Bu yolla ülkeye giren ve ülkeden çıkan insan, hayvan, para ve mal devletin kontrolü altına alınır.

Pasaport ve vize ile giriş

Sınırları geçebilmek için kişilerin pasaport ve isteniyorsa vizeye veya kişi tanımlayıcı belgelere ihtiyaçları vardır. Yabancıların, başka bir ülkenin sınırları içerisinde kalmaları için gerekli özel göçmenlik belgeleri gerekebilir. Hayvanların (ve nadiren insanların) belirli bir hastalığın geçişini engellemek için sınırdan geçmelerine izin verilmeyebilir. Birçok ülke sınırlarından tehlikeli hayvan girişini ve uyuşturucu girişini yasaklamıştır. Eşya, hayvan veya insanların bildirilmeden ve izinsiz olarak sınırdan geçişi yasa dışı kaçak göç olarak adlandırılmaktadır.

Millî Savunma Bakanlığının görevleri nelerdir?

Millî Savunma görevlerinin siyasi, hukuki, sosyal, askeri okullardaki (harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları) eğitim, mali ve bütçe hizmetlerini yürütmek.

Silahlı Kuvvetlerin Cumhurbaşkanınca kararlaştırılacak savunma politikası çerçevesinde, Genelkurmay Başkanlığı tarafından tespit olunacak ilke, öncelik ve ana programlarına göre:

Barışta ve savaşta personel temini ile asker alma hizmetlerini yürütmek.

Silah, araç, gereç ve her çeşit lojistik ihtiyaç maddelerinin tedariki hizmetlerini yürütmek.

Askeri fabrikalar ve tersaneler dahil harp sanayii hizmetlerini yürütmek.

Sağlık ve veteriner hizmetlerini yürütmek.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde gerçekleştirilecek insani amaçlı mayın ve/veya patlamamış mühimmat temizliğine yönelik faaliyetlerini yürütmek.

24/2/2000 tarihli ve 4536 sayılı Denizlerde ve Yurt Yüzeyinde Görülen Patlayıcı Madde ve Şüpheli Cisimlere Uygulanacak Esaslara İlişkin Kanun kapsamında faaliyetlerini yürütmek.

İnşaat, emlak, iskan ve enfrastrüktür hizmetlerini yürütmek.Teftiş, inceleme ve soruşturma hizmetlerini yürütmek.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarında görev alacak personelin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hizmetlerini Millî İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla yürütmektir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin