Dolar (USD)
34.02
Euro (EUR)
37.99
Gram Altın
2834.63
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

103'ün içindeki 'kıdemli' hadsizler!

04 Nisan 2021 16:07:47
Eski Türkiye özlemiyle yanan 'eski kafa'nın sözcülüğünü yapan 103 emekli amiral içinde "iki kıdemli hadsiz" isim dikkat çekti. Emekli Tümamiral Türker Ertürk ve Emekli Koramiral Atilla Kıyat, daha önce de skandal sözleri ile gündeme gelmiş ve Türkiye'yi geren isimler olarak öne çıkmışlardı. Türker Ertürk, "Türkiye'nin sınırında PKK/PYD terör örgütünün bulunması gerektiğini" savunmuş; Atilla Kıyat ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı darbeci Kenan Evren'e benzetmişti.

Emekliye ayrılmış 103 amiral dün gece yayınladıkları bildiri ile, bir süredir tartışılan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve dini inancını yaşamaktan başka bir şey yapmayan amiralle ilgili skandal ifadeler kullandılar. Gündemde tartışılmakta olan konuları fırsat bilen emekli amirallerin darbe imaları büyük tepki çekti.

TANIDIK YÜZLER!..

Skandal bildiriye tepki yağarken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek bildiri ile ilgili bir soruşturma başlattı. Bildiriye imza atan 103 emekli isim içinden iki emekli amiral dikkat çekti. Emekli Tümamiral Türker Ertürk ve Emekli Koramiral Atilla Kıyat, geçmişte de benzer söylemleri ile ülkenin sinir uçları ile oynamışlardı.

REZİL BENZETME

Atilla Kıyat seçim barajına ilişkin tartışmaların yaşandığı 2019 sonlarına doğru rezil bir benzetme yapmış, "Seçim barajını yüzde 10'a çıkaran Kenan Evren'le, bugün seçilme barajını yüzde 40'a düşürmeye kalkan kişi arasında hiçbir fark yoktur. Sonları da benzeyebilir" ifadelerini kullanmıştı. Cuhurbaşkanı Recip Tayyip Erdoğan, Kıyat'ın sözleri üzerine dava açmış, Kıyat ise özür dilemişti.

atillakiyatmesaj_7924dbf33729d686ed77c805c6ed25de.jpg

ÖZÜR DİLEYEREK GERİ ADIM ATTI

Kıyat, "Yaptığım paylaşımın hedefi Sayın Cumhurbaşkanımız değildir. 42 yıl taşıdığım üniformam ve yarım asra yakın devlet terbiyemle Sayın Cumhurbaşkanımızı tehdit gibi bir amacım söz konusu olamaz. Bu şekilde anlaşılmama sebebiyet veren açıklamam nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür diliyorum" mesajı vermiş, Başkan Erdoğan bu özrü kabul etmişti.

PKK AVUKATLIĞINA SOYUNDU

Türker Ertürk ise Türkiye sınırında kurulmak istenen terör koridoru konusunda skandal bir yorum yapmış, "İlişkilerimizi geliştireceğimiz federatif bir yapı içerisinde PYD olsun daha iyi. Laik yapısını da zaten biliyoruz PYD'nin" demişti.