103 gün geçti, hala göndermedi
Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un Ankara'da bir fotoğraf sergisinde öldürülmesinin üzerinden 103 gün geçti. Soruşturma sürüyor. Rus diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre Moskova'da da bir savcı tarafından ayrı soruşturma sürdürülüyor. Rus dış istihbarat örgütü FSB de işin üzerinde çalışıyor.Bu arada Türkiye ile Rusya arasında diplomatik trafik yoğun şekilde devam ediyor. Karşılıklı ziyaretler oluyor. Turizm, vize kolaylığı ve iş gücünün serbest dolaşımı konusunda yoğun pazarlıklar var. Türkiye ile Rusya, Suriye'de de diyalog halinde.
RUSLARA ÜCRETSİZ TÜRKLERE 850 TL
Rusya'nın Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'ye açık destek vermesi Ankara'yı rahatsız ediyor. Yine de ilişkilerin düzelme ihtimalini önemseyen Ankara, bu konuda duyduğu rahatsızlığı kapalı kapılar ardında iletmeyi tercih etti. Türkiye'den Rusya'ya domates ihracatı konusunda da Kremlin ayak diretiyor. Türkiye 'Ruslar kimlikle gelsin, pasaport ücreti dahi ödemesinler' aşamasındayken Rusya'ya vize uygulamasından geri adım atmıyor ve üç günlük seyahat için bile 850 TL vize ücreti alıyor.
YAVAŞLIĞIN SEBEBİ RUS BÜROKRASİSİ
Türk diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin bütün iyi niyetli adımlarına karşın Rusya'nın olumsuz tavır sürdürmesini Rus bürokrasisinin yavaşlığına bağlıyor. Karlov'dan boşalan koltuğa henüz bir atama yapılmaması da bu yavaşlığa bağlanıyor. Ancak 'Neden böyle' sorusuna, Ruslar "Sayın Putin'in bir bildiği vardır. Zamanlama önemli" karşılığını veriyorlar.
ELÇİSİZ KOLTUKLAR
Türk diplomasisinde 'boş koltuk' sorunu sadece Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde yok. Hollanda ile yaşanan krizin ardından Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi'nin Ankara'ya gelmemesi istenmişti. O da dönmemişti. Aynı şekilde, Türkiye ile Bulgaristan arasında yaşanan seçim krizinde Bulgaristan Ankara Büyükelçisi'ni geri çekmişti. Unutmadan; Avrupa kıtasında da Türkiye'nin iki Büyükelçilik koltuğu şu anda boş. Hollanda krizi sonrasında Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi'nin zaten Ankara'da olduğu ortaya çıkmıştı. Avusturya ile yaşanan 'küstah afiş' krizinden sonra da Viyana Büyükelçimiz Ankara'ya dönmüştü.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.