100 milyon yavru balık kaynaklara bırakılacak
Bakanlık, belli boya gelen yavru balıkların suyla buluşturulması ve denizlerdeki av araçlarının temizlenmesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Stokların takviyesi, balık üretiminin artırılması ve biyolojik çeşitliliğin korunması için "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" yürütülüyor.
Su kaynaklarının geliştirilmesi faaliyetleri kapsamında 15 türde üretim yapılarak su kaynaklarına bırakılıyor. Balıklandırma faaliyetleri, 2020'ye kadar yılık 30-40 milyon düzeyinde devam ederken, üretilen balık sayısı, 2021'de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren 7 su ürünleri üretim tesisinin Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle arttı.
Bakanlık tarafından geçen yıl 89 milyon yavru balık üretilerek kaynaklara bırakılırken bunların 76 milyon 373 bin 300'ünü sazan, 71 bin 500'ünü levrek, 71 binini çipura, 20 binini alabalık, 9 binini kalkan oluşturdu.
Son 10 yılda toplam 176 milyon 185 bin sazan balığı, 9 milyon 500 bin şabut, 820 bin siraz, 170 bin 500 kalkan, 80 bin granyöz, 23 bin mersin balığı, 21 bin alabalık, 21 bin yayın, 5 bin Karadeniz alabalığı, 1033 çipura-levrek, 1000 istakoz, ve 1000 lahoz balığı yavrusu su ürünleri kaynaklarına bırakıldı.
Bakanlık, Cumhuriyetin 100. yılında da 100 milyon yavru balık üreterek kaynaklara bırakma hedefi doğrultusunda üretim hazırlıklarına da başladı.
2,3 milyon sucul canlının hayatı kurtarıldı
Bakanlık 2014'te Denizlerin Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi'ni de uygulamaya koydu. Proje kapsamında şimdiye kadar 103 milyon metrekare alan taranarak, yaklaşık 800 bin metrekare hayalet ağı ve 35 bin sepet, pinter ve diğer av araçları çıkarıldı. Böylece yaklaşık 2,3 milyon sucul canlının hayatı kurtarıldı.
Balıkçılar, sivil toplum kuruluşları, belediyelerle farkındalık çalışmaları yürütülürken, bu kapsamda kaybolan yeni av araçları belirlenerek çıkarılıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.