Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

100 lidere mektup

Mısır'da askeri darbenin 100'üncü günü etkinlikleri çerçevesinde, 'Rabia Kuşağı' adıyla örgütlenen gençler, 3 dilde hazırladıkları mektupları, 100 dünya liderine gönderdi.
100 lidere mektup
10 Ekim 2013 00:00:00
Mısır'da askeri darbenin 100'üncü günü etkinlikleri çerçevesinde, 'Rabia Kuşağı' adıyla örgütlenen gençler, 3 dilde hazırladıkları mektupları, 100 dünya liderine gönderdi.

Sirkeci'deki Büyük Postane önünde toplanan "Rabia Kuşağı" adıyla örgütlenen gençlik teşkilatları üyeleri, Mısır'daki kanlı müdahalenin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açtı. Üç dilde hazırladıkları mektubun Türkçesini okuyan Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Abdulsamet Temel, 3 Temmuz 2013'te halkın oylarıyla seçilen hükümete ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askeri darbe gerçekleştiğini, Mısır halkının yıllardır beklediği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının rafa kalktığını söyledi.

Tüm dünyanın askeri darbeye "darbe" bile diyemediğini, sessiz kaldığını dile getiren Temel, bu darbe sonrası demokrasi talep eden göstericilere yönelik yapılan müdahalelerde tanklar, zırhlı araçlar ve silahlar kullanıldığını, binlerce insanın bu müdahalelerde hayatını kaybettiğini anlattı.

Abdulsamet Temel, şöyle devam etti: "Halk, tam 100 gündür Mısır'da sıkıyönetim uygulamaları askeri, vesayet kuralları baskısı altında korku ve endişe içinde yaşamaya devam ediyor. Batının demokrasiyi savunan tüm ülkeleri, aydınları ve gazetecileri Mısır'da demokrasinin, sivil halkın katledilmesini sessizce izliyor. Dünya gençliğini darbelere karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına ve oylarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. 'Rabia Kuşağı' olarak daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız. Bu değerlerin karşısında duran tüm düşünce ve hareketlerle de her ne pahasına olursa olsun mücadele edeceğiz."

Temel, açıklamasından sonra beraberindekilerle postaneye girerek, aralarında Suudi Arabistan, Endonezya, Pakistan, İran, Amerika, İngiltere, Rusya, Çin, Almanya ve Fransa'nın da yer aldığı 100 ülke liderine mektupları gönderdi.