10 yıllık mücadelenin meyvesini aldı
Hastalığa yakalandığı günden beri umudunu kaybetmeyen Fatma Marakoğlu, yıllarca gördüğü tedaviler sonucunda sağlığına kavuştu.
Marakoğlu, yaptığı açıklamada, 10 yıllık mücadelenin ardından kanserden tamamen kurtulduğunu söyledi.
Teşhis konulduktan sonra uzun bir tedavi sürecine girdiğini anlatan Marakoğlu, "Kanserde erken teşhis çok önemli. Benimki birinci evredeydi. Tanı konulduktan sonra kemoterapi aldım. Sonrasında ışın ve hormon tedavileri başladı. Çok zorlandım. Özellikle kemoterapi beni çok yordu." dedi.
Marakoğlu, kanser teşhisi konulduğunda korkmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Umudumu hiç kaybetmedim. Bir günden bir güne kanserden öleceğimi aklıma getirmedim. Çok acı çektim. Kemoterapide çok zorlandım, yemek yiyemedim, ağzımda yaralar oldu. Allah'a sığındım, hiç tereddüt etmedim. Kanser hastalarına üzülmemelerini, morallerini bozmamalarını tavsiye ediyorum. Daima iyi olacaklarını düşünsünler. 'Kanserden öleceğiz' demeyin. Hastaları gördüğümde öyle söylüyorum. Ben bu yaşta atlatıyorsam gençler daha çabuk iyileşir."
Özel bir hastanede görev yapan medikal onkolog Prof. Dr. Alper Sevinç de Fatma Marakoğlu ile yollarının 10 yıl önce kendisine meme kanseri teşhisi konulduktan sonra kesiştiğini belirtti.
"Fatma Hanım survivor hastası"
Marakoğlu'nun yaşama sevinciyle kanser hastalarına umut olduğuna dikkati çeken Sevinç, "Hastamıza cerrahi tedavi yaptık. Arkasından kemoterapi tedavisi ve ışın tedavisi uyguladık. Bunlar tamamlandıktan sonra hastaya önce 5 yıl sürecek hormon ilacı planı yaptık. Daha sonra bu planımızı 5 yıldan 7 yıla çıkardık. En sonunda 10 yıllık bir tedavi sürecine girdik. Fatma Hanım 10 yıllık süreci tamamladı ve tüm tedavileri almış oldu. Bilimsel veriler ışığında tedavisini tamamladı. Söz verdiğimiz gibi tedaviyi 10 yıl sonra bitiriyoruz. Birlikte başladığımız bir tedaviyi birlikte bitirdik. Bu bana çok mutluluk verdi." diye konuştu.
Sevinç, bir kanser hastasının 5 yıllık tedavi sonunda hayatta olmasını "survivor" olarak değerlendirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Aslında survivor kelimesinin anlamı hayatta, ayakta kalan demek. Kanser hastası için beşinci yılını tamamlamış ve hastalık şifayla sonuçlanmışsa biz bunlara survivor hastası diyoruz. Bu bir nevi hastaya yıldız takmak gibi bir şey oluyor. Beş yıldan fazla yaşadığını ve hastalığının da iyi durumda olduğunu gösteriyor. Tabii Fatma Hanım survivor hastası, yaşam mücadelesini tamamlamış bir hasta olarak karşımıza çıkıyor. Beş yılı tamamlamış ve üzerine bir beş yılı daha eklemiş, onuncu yılda tedavisi tamamlanmış bir hasta. Biz de ona destek oluyoruz. Şimdi tedavisini tamamlamış olarak yıllık takibini yapacağız. İnşallah hastalığı nüksetmeden, diğer hastalara da moral ve motivasyon kaynağı olarak güç verir."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.