Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2439.10
BIST 100
9705.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 bin kişiyi iş sahibi yapacak OSB geliyor

Ankara'da kurulacak Uzay ve Havacılık İhtisas OSB sayesinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirildi.
10 bin kişiyi iş sahibi yapacak OSB geliyor
23 Ocak 2015 14:46:00
Ankara'da kurulacak Uzay ve Havacılık İhtisas OSB sayesinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
7.2 MİLYON M2 ALAN
Havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği, nitelikli işgücüne sahip dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday söz konusu OSB'nin, başkentin Kazan ilçesinde 7 milyon 230 bin metrekarelik alanda kurulduğunu belirten Işık, "İhracat, ciro ve Ar-Ge harcamaları gibi çeşitli büyüklükler açısından en yüksek değerlere sahip 40 savunma sanayi firmasının 23'ünün başkentte bulunması dolayısıyla Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Ankara'da kurulması ihtiyacı doğmuştur" diye konuştu.
Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kurucu ortakları arasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği'nin yer aldığını söyledi.
10 BİN KİŞİYE İŞ
Savunma sanayi sektörünün Ankara'da uzmanlaştığını vurgulayan Işık, Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti. Bakan Işık, projenin kamulaştırma ve imar planı aşamalarının ardından bu yılın sonunda inşaat aşamasına gelmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.