Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.39
Gram Altın
2504.54
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Oy devşirmek için hainlere sahip çıkıyorlar'

'Oy devşirmek için hainlere sahip çıkıyorlar'
03 Şubat 2018 14:33:00

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) düzenlediği "Kültepe Ekonomi Zirvesi"nde söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hainlere sahip çıkarak oy devşirmek için uğraşanların seçimlerde uğrayacakları hezimeti hep birlikte göreceğiz" dedi.

Kayseri'nin örnek şehirlerden biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, "Kayseri, ticaret ve şehircilik noktasında önemli bir il. Her şehri kendi emsalleriyle kıyaslamak lazım. Bizim şehrimizi emsalleriyle kıyasladığımız zaman örnek bir il olduğunu söyleyebiliriz. Ayakları üzerinde duran bir şehir. Allah'a hamdolsun altyapısıyla, üst yapısıyla örnek olarak gösterebileceğimiz bir şehir. Bu şehirde şehircilik anlamında çok güzel şeyler yapıldığı gibi ticareti canlı, sanayide olabildiğince iyi bir yerdeyiz" dedi.

"TERÖRİSTLERİ KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMDÜK"

Terör örgütleri ile verilen mücadeleye de değinen Özhaseki, "Yaşadığımız 2-3 yıl içerisindeki sorunları emin olun dünyadaki hiçbir ülke yaşamadı. Bilmiyorum ki şimdi ekonomisine güvenen birçok ülke bizim yaşadığımız krizleri yaşamış olsalardı ayakta kalabilir miydi. 40 yıldır bu bölücü vahşi terör örgütüyle, emsali Afrika'nın yamyam kabilelerinde bile kalmamış bu örgütle devlet aklıyla mücadele ettik. 40 yıl önce Türkiye Cumhuriyetini idare eden büyüklerimiz de mücadele etti, bugünküler de mücadele ediyor. Ama son Haziran seçimleri öncesinde özellikle ismini hepimizin bildiği ülkelerin örgütleri vasıtasıyla akıl verdiler bunlara. Dediler ki 'Haziran seçimleri geliyor, parti olarak seçime girin. Orada yüzde 10'u geçtiğiniz zaman tek başına iktidar olmaz.' Koalisyon görüşmelerinin sonunda zafiyet doğar, çok iyi planlanmış bu. 'Şiddeti artırın, çukurlar kazın, paçavraları yükseltin, özyönetim ilan edin.' Aynısını Barzani'ye söylediler Irak'tan bir parça kopardılar, Suriye'nin halini bugün görüyorsunuz zaten. Hepsini bir araya getirecekler, bir terör devleti kuracaklar. Bu hesabı yaptılar. Şiddeti artırdılar, sokak eylemlerine başladılar. Biz biliyoruz ki bu parçalanma, bu federatif yapı ülkenin yarısını götürür. Daha sonra o kanser her tarafı sarar, paramparça oluruz. Zaten 15 Temmuz tutmuş olsaydı ortada Türk milleti diye bir millet kalmayacaktı neredeyse. Hamdolsun olaya el koyduk, o teröristleri kendi kazdıkları çukura gömdük. Türkiye tertemiz oldu. Şimdi yaralarını sarıyoruz, evlerini, yollarını yapıyoruz. Oradaki insanların zararını tazmin ediyoruz. Her gittiğimizde bizi bağırlarına basıyorlar. Bu vahşi yapı bitecek, eğer bitirmezsek başımıza çok büyük belalar açarlar" dedi.

"BÖYLE HAİN BİR ÖRGÜTÜ ERZURUM'DAN ÇIKAN BİR MOLLA DÜŞÜNEMEZ"

Yapılan anketlerde vatandaşın ve partilerin neredeyse tamamının FETÖ Terör Örgütü'nü anlamış vaziyette olduğunun altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hain bir terör örgütü olduğu belli olduğu halde bunlara sahip çıkanların da hain olduğunu söyledi. Hainlere sahip çıkarak oy devşirmek için uğraşanların seçimlerde uğrayacakları hezimeti hep birlikte yaşayacaklarını kaydeden Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ortaya çıkan belgeler, bilgiler, dokümanlar yan yana gelince birleşti; böyle bir hain örgütü Erzurum'dan çıkan molla düşünemez. Başka üst akıllar, başka şeyler var. Bütün çıplaklığıyla önümüze geldi. Bunların hain bir örgüt olduğu belli olduğu halde bunlara sahip çıkanlar da, lehine konuşanlar da hain. Bu örgüt de temizleniyor. Yapılan anketlerde vatandaşın neredeyse tamamı, partilerin neredeyse tamamı bu örgütü anlamış vaziyette ve karşısında. Siyasi çıkar olarak bunların lehine konuşanlar da seçimde görecekler. Acaba oradaki iki tane haine sahip çıkarak 4 tane oy devşirebilir miyiz diye uğraşanların seçimlerdeki hezimetini hep birlikte bir daha yaşayacağız."