Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Öğrencilerin gözünden 15 Temmuz' kitap oldu

İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genellinde başlatmış olduğu, "15 Temmuz Gecesi Yaşadıklarım ve Hissettiklerim" konulu yarışmasının eserlerini kitaplaştırdı.
'Öğrencilerin gözünden 15 Temmuz' kitap oldu
05 Ağustos 2018 13:32:00
İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genellinde başlatmış olduğu, "15 Temmuz Gecesi Yaşadıklarım ve Hissettiklerim" konulu yarışmasının eserlerini kitaplaştırdı.

Eserlerin kitaplaştırılmasının amacının 15 Temmuz destanını unutturmamak, milli irade bilinci geliştirmek olduğunu belirten İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, 15 Temmuz şehitleri anısına böyle bir eseri okuyucularla buluşturdukları için çok mutlu olduklarını belirtti. 15 Temmuz destanının bir milletin yeniden kendine gelişi ve silkelenerek yeniden ayağa kalkışının adı olduğunu söyleyen Çıkrıkçı, " dünya tarihine, hain darbe girişimi olarak not edilen bu tarih, sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir milleti ve devleti tamamen teslim almak için yapılan işgal girişimidir. Bu eserde; öğrencilerimizin, 15 Temmuz 2016 akşamı, evlerinde otururken, ailesiyle birlikte yemek yerken, misafirlikteyken, araçta ailesiyle birlikte yolculuk yaparken, o akşam İstanbul'dan kendi memleketlerine giderken, bulundukları yerde darbe haberini aldıklarında, neler hissettiği, neler yaptığı, ailesiyle birlikte hangi tepkileri verdiğinin resim, şiir ve öykü olarak yansımalarını bulacaksınız. Bu kitapta yayımlanan eserler yüzlerce eser içerisinden seçilmiştir. Böylesi anlamlı bir esere katkı sundukları için tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Şu unutulmamalıdır ki; 1071 Malazgirt Destanının, 1453 Fetih Destanının, 1915 Çanakkale Destanının ve Kurtuluş Savaşının öcünü alamayan Haçlı zihniyeti hala bu emellerinden vazgeçmiş değillerdir" dedi.

"Haçlı Zihniyetinin Kirli Emelleri Bitmeyecek"

Haçlı zihniyetinin ve onların uzantısı olan şer odaklarının kirli emellerinin bitmeyeceğini belirten Çıkrıkçı, "15 Temmuz darbe girişimi; bu toprakları ele geçirmeye çalışan devletler ile onların uzantısı olan şer odaklarının şimdiye kadar kullanmadıkları bir yolu deneyerek içimizdeki vatan hainlerini kullanarak, gerçekleştirilmeye çalışılmıştır.Bu ülkenin kendi öz kaynaklarını kullanarak, bu ülkenin suyunu içip; ekmeğini yiyerek büyüyen ve beslenen hain FETÖ terör örgütü, bu ülkeye tarihinde görülmemiş, hayal dahi edilmemiş bir hainliği yaparak, kendi anne babasına, kendi kardeşine, kendi komşusuna, kendi polisine, kendi askerine ve kendi halkına kurşun sıkmıştır.Bu hainler; bu milletin kendi silahıyla, kendi uçağıyla, kendi tankıyla, sokaktaki insanları taramış ve bağımsızlığımızın sembolü olan Büyük Millet Meclisini bombalamıştır. Bu milletin tarihi, geçmişinde böyle bir alçaklığı ve hainliği not etmemiştir. Yapılan bu hainliğe karşı, devlet başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, bu toprakların gerçek sahibi olan necip milletimiz, sokaklara çıkarak, meydanlara inerek, sıkılan kurşunlara göğsünü siper ederek ve şehit olarak, hainlere karşı gereken mücadeleyi kahramanca yapmıştır" dedi.

"1071 Malazgirt Destanından Beri Nöbetteyiz"

7'den 70'e, tek vücut olup, hainlere ve bütün şer odaklarına karşı 21.yüzyılın en önemli destanını yazan, kahraman milletin kutlu mücadelesini asla unutmayacağını belirten Çıkrıkçı sözlerine şöyle devam etti, "Bu vatanın ekmeğini yiyerek, suyunu içerek, havasını soluyarak yetişen, ancak bu vatana ihanet eden, hainlik yapan hainleri, iş birlikçilerini, onlara destek olan şer odaklarını asla ve asla unutmayacağız.Biz, Anadolu topraklarında 1071 Malazgirt Destanından beri nöbetteyiz. Tüm şer odakları ve hainler artık şunu bilmelidir ki, bizim bu topraklardaki nöbetimiz, ilelebet kıyamete kadar devam edecektir. Malazgirt, İstanbul'un Fethi, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'dan bugüne, bu toprakları bizlere vatan yapan bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. O gece şehit olan, 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Bu büyük destanı yazan kahraman milletimizin önünde saygıyla eğiliyorum." dedi.