'Her su alışımızda Türkiye için dua ediyoruz'
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), açlık ve kuraklıkla mücadele eden Batı Afrika ülkesi Nijer'de hayırseverlerin desteğiyle açtırdığı su kuyuları sayesinde binlerce kişiye adeta hayat veriyor.
TDV, Türk milletinin yardımlarını dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yaklaşık 143 ülkede eğitimden kültüre ve insani yardım çalışmalarına kadar farklı alanlarda projeler uygulayan vakıf, açlık ve kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Nijer'e de su kuyusu açtırarak destek oluyor.
Son 8 ayda ülkenin en fazla mağdur ve mazlumun bulunduğu 10 ayrı bölgesinde Afrika kıtasının en büyük su kuyularını Türk hayırseverlerin desteğiyle açan TDV, Nijerlileri suyla buluşturdu.
Su kıtlığı ve erişim problemi nedeniyle ilkel yöntemlerle su temin etmeye çalışan mazlumların ihtiyacı, güneş enerjisi teknolojilerinin de kullanıldığı su kuyularıyla aşıldı.
İhtiyaçları olan suyu evlerine daha yakın mesafeden temin etmeye başlayan Nijerliler, hiç görmedikleri hayırsever Müslüman kardeşlerine dua ediyor.
TDV Nijer Koordinatörü Mahmut Temelli, yaptığı açıklamada, vakıf olarak açlık ve kuraklığın yaşandığı bölgelere "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında su kuyuları açtıklarını söyledi.
Açılan kuyuların binlerce kişiye umut olduğunu vurgulayan Temelli, şöyle devam etti:
''Kuyularımızı açarken her zaman daha fazla mağdura nasıl ulaşabiliriz onun hesabını yapıyoruz. Nijer'de bu yılın başından itibaren kuyu açmaya başladık. Hayırsever Müslüman kardeşlerimiz bu kadar kısa sürede 10 büyük su kuyusu açmamızı sağladı. Her kuyumuzdan 30 bin civarında Nijerli istifade ediyor. En az 30 kilometre mesafede su kaynağı olmayan yerlerde kuyu açmayı tercih ederek daha fazla kişiye ulaşma gayretindeyiz. İlerleyen dönemlerde su kuyularının sayısının hızla artacağını düşünüyoruz.Türkiye'den ve vakfımız bağışçılarından Allah razı olsun.''
''Her su alışımızda dua ediyoruz''
Nijer'in Koola bölgesindeki su kuyusundan faydalanan Musa İbadi, Türkiye'ye su kuyusu desteğinden dolayı teşekkür etti.
Daha önce su için her gün 15 kilometre yürümek zorunda kaldıklarına dikkati çeken İbadi, ''En yakın mesafelere bile gittiğimizde tulumbaları saatlerce el ya da ayakla pompalayıp 3-5 litre su çıkarmak için uğraşıyorduk. Şimdi evimizin hemen yanına gelen su kuyusuna kolayca gelip ihtiyacımız olan suyu temin ediyoruz.'' dedi.
Kuyu açılmadan önce çok sıkıntı çektiklerini anlatan Ebubekir Musa da ''Şimdi hem biz hem de yakın çevremizdeki köyler bu kuyudan faydalanıyor. Kuyulardan her su aldığımızda aklımıza eskiden çektiğimiz zahmet geliyor, dolayısıyla bizi düşünen Müslüman kardeşlerimize hep dua ediyoruz. Daha önce kuyu olmadığı için su aramaya gidiyorduk. İnsanlar su temin etmede çok fazla yoruluyordu. Şimdi Allah'a şükür Müslüman kardeşlerimiz sayesinde su bize yakınlaştı. Katkı sunanlara teşekkür ediyoruz.'' diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.