Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.96
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Arabanız Renault olacak'

Yaşı 60'dan büyük olanlar bilirler 'arabanız Renault olacak' sloganını; ilk defa 1971 yılında Türkiye'de üretime başlayan marka, Renault 12'yi üretir ve yoğun bir PR çalışmasıyla tanıtımını yapar. Dün olduğu gibi bugünde Türkiye'ye değer katan Renault, 18 yıldır olduğu gibi yılın ilk çeyreğinde elde ettiği yüzde 16.5 pay ile 19. yılında da binek otomobil pazarında lider.
'Arabanız Renault olacak'
10 Nisan 2018 11:50:00
Yaşı 60'dan büyük olanlar bilirler 'arabanız Renault olacak' sloganını; ilk defa 1971 yılında Türkiye'de üretime başlayan marka, Renault 12'yi üretir ve yoğun bir PR çalışmasıyla tanıtımını yapar. Dün olduğu gibi bugünde Türkiye'ye değer katan Renault, 18 yıldır olduğu gibi yılın ilk çeyreğinde elde ettiği yüzde 16.5 pay ile 19. yılında da binek otomobil pazarında lider.

FIRAT İPEK

18 yıldır binek araç lideri Renault, aynı dönemde yüzde 16,5 pay ile 19. yılında da binek otomobil pazarında liderliğini sürdürüyor. Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından 2017'de "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçilen Megane Sedan, 9 bin 98 satış adedi ile yılın ilk çeyreğinde Türkiye'nin en çok tercih edilen modeli olarak yer alıyor.

Megane Sedan'ın yanı sıra Symbol, Clio HB, Clio Sport Tourer ve Captur modelleri, bu dönemde kendi segmentlerinde (C1, B1, B2, B3, B7) lider konumda bulunuyor.

Dacia, marka sıralamasında 7. sırada Dacia markası, binek+hafif ticari araç pazarında kaydettiği 6 bin 726 satış adedi ve 4,2 pay ile 7. marka konumunda yer alıyor.

Megane Sedan, Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: "Renault Grubu markaları ile yılın ilk çeyreğinde 29 bin 268 satış kaydederek toplam pazardan 18,5 pay elde ettik. Renault olarak 2017 yılında elde ettiğimiz toplam pazar liderliğini, ilk çeyrekte de korumanın gururunu yaşıyoruz. Megane Sedan'ın Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili unvanını yeniden elde etmesinden de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Yeni Duster ve diğer modelleri ile Dacia, marka sıralamasında yükselmeye bu yıl da devam edecek" dedi.

ilk çeyreği toplam pazar lideri olarak tamamladı. Gerçekleştirdiği 22 bin 542 satış adedi ile pazardan yüzde 14,2 pay elde etti. Binek otomobil pazarında da marka, kaydettiği 20 bin 150 adet satış ve 16,5 pay ile 19. yılda da liderliğini sürdürdü.

Nice yıllara Renault

1898 yılında ilk otomobilini üreten Louis Renault tarafından kurulan Fransız otomotiv devi Renault 120. yılını kutluyor. Başlangıçta bireysel ulaşım aracı olarak geliştiren Renault, ilerleyen yıllarda aileler için otomobil tasarlamaya başladı. Renault, kullanıcıların ihtiyacını gözlemleyerek tarihinde birçok ilke imza atan marka oldu. Ailelerin eşyalarını koyabilmeleri için tasarlanan bagaj bölümü gibi yeniliklerin yan sıra minivan, monospace gibi segmentlerin de yaratıcısı oldu.

Hyundai ile yeni dönem

Her yıl artış gösteren araç kiralama sektöründeki pazar payını sağlamlaştırmak ve müşterilerine daha etkili bir hizmet sunmak isteyen Hyundai Assan, yepyeni bir programa başlıyor. Uzun süredir yapılan çalışmaların ardından LeasePlan ile güçlerini birleştirme kararı alan Hyundai Assan, "Hyundai Araç Kiralama" adıyla yepyeni bir ortaklığa adım atıyor. Bu yeni program sayesinde öncelikli olarak KOBİ'lere, avukat, doktor, eczacı gibi vergi levhalı gerçek kişilere ve kurumsal müşterilere Hyundai markası güvencesiyle operasyonel kiralama imkanı sağlanacak.

Hyundai modellerini tüketicilere daha yakından tanıtmak amacıyla hazırlanan ve tüm Türkiye'yi dolaşacak olan pop-up showroom'da yapılan basın toplantısında ilk kez açıklanan Hyundai Araç Kiralama programı dahilinde, Hyundai'nin zengin ürün gamında bulunan tüm binek modellerde operasyonel kiralama yapılabilecek. Daha hızlı çözüm için özel olarak hazırlanan hyundaiarackiralama.com.tr websitesi üstünden kolayca teklif alma imkanı sunulurken operasyonel kiralama yapmak isteyen tüketicilere en yakın ildeki yetkili satıcılar ile ulaşılacak.

OGD 'Türkiye'de Yılın Otomobili'ni seçiyor

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" (TYO) seçimlerinde geri sayım başladı. OGD üyeleri, kazanan otomobili belirlemek için Intercity İstanbulpark'ta bir araya geldi.

3 Nisan 2018 tarihinde Intercity İstanbulPark'ta yapılan test sürüşünde, tüm finalist otomobiller; "Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" kriterleri açısından önemli bir sınavdan geçirildi. Gün boyu süren testlerin ardından "Yılın Otomobili" seçimlerinde, ikinci raund başladı.

OGD üyesi 76 otomotiv gazetecisinin yaptığı oylama sonucunda Ocak 2017 u2013 Şubat 2018 tarihleri arasında satışa sunulmuş olan 23 aday otomobil arasından BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Hyundai Ioniq, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modelleri finale kaldı.

Birincinin açıklanacağı ödül töreni 17 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

Seat Arona ile yaşam tarzınız değişecek

SEAT'ın yaşam tarzı ve dinamizme odaklanan yeni SUV'u Arona, benzinli motor seçeneklerinin ardından şimdi de dizel motor seçeneğiyle SEAT Yetkili Satıcılarında yerini aldı.

Mercedes ilkleri sever

Hoşdere Otobüs Fabrikası'ndaki merkezi şarj alanını yenileyerek çok daha verimli ve hızlı bir üretim için altyapı sistemlerini geliştiren Mercedes-Benz Türk, bu proje ile birlikte Türkiye'de ilk defa özel makaralı raf sistemi ve akü değişim liftinin bir arada olduğu çok katlı bir merkezi akü şarj alanını kullanıma aldı.

Toyota ayağınızı yerden kesecek

Toyota, avantajlı kampanyalarına nisan ayında da devam ediyor. Toyota modellerinde indirimli fiyatlara ek olarak 30 bin TL'lik krediler için 20 aya yüzde 0,99 faiz fırsatı da sunuluyor.

Peugeot bahaneleri '0'a indirdi

Peugeot Türkiye; eşsiz tasarımı, benzersiz teknolojik özellikleri ve ödüllü motoru ile üstün sürüş konforu sunan geniş ürün gamındaki modellerini, Özel Peşin Alım Fırsatları veya % 0 faizli kredi seçeneği ile satışa sunuyor.