'Afet Müdahale Ekibi' göreve hazır
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık bin 350 kişilik afet müdahale ekibi, olası birdepreme karşı zarar tespit ve enkaz kaldırma çalışmaları için yurt genelinde hazır bekliyor.
Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, Hasar Tespit, Enkaz Kaldırma ve Altyapı Hizmet Gruplarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ana çözüm ortağı olarak bulunuyor. Bu kapsamda deprem öncesi dönüşüm ve kayıpların en aza indirilmesi, deprem sonrası hayatın hızlı şekilde normalleştirilmesi hedefleniyor.
Bakan Mehmet Özhaseki'nin "depreme her yönüyle hazır olunması" talimatı üzerine afetlerde görev yapacak bakanlık bünyesinde görevli yaklaşık bin 350 mimar ve mühendise eğitim verildi.
Söz konusu eğitimi alan afet müdahale ekibi, olası bir afet anında oluşturulan iletişim ağıyla haberleşerek hızla bölgeye gidecek. Daha sonra teknolojik donanımları ile bölgedeki yapıların hasar tespitlerini "hafif, orta, ağır" olarak belirleyecek. Ayrıca elde ettiği verileri bakanlık ve illerdeki valiliklerle paylaşarak, mağdur vatandaşlara barınma yeri, çadır ve maddi yardımların belirlenmesinde de rol oynayacak.
Deprem bölgelerinde enkaz kaldırma sırasında parsellerin belirlenmesi ve hak sahipliği konusunda mağduriyetlerin giderilmesine de destek olan ekip, böylece bu konuda yargının rahatlatılmasına da olanak sağlayacak.
Söz konusu ekip, Güneydoğu'da terörden arındırılmış yerlerde yürütülen inşa ve ihya çalışmaları kapsamında hasar zarar tespiti ve hak sahipliği konusundaki çalışmalarda da önemli bir rol üstlendi.
Olası afetlere karşı her an hazır bekleyen afet müdahale ekibi, son olarak Irak'ta yaşanan deprem sonrasında da hızlı bir şekilde koordinasyon sağladı ve Bakanlık yetkililerine "Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir hasar tespitine gerek duyulmadığı" bilgisini ulaştırdı.
81 ilde afet müdahale personel sayısının artırılması için eğitimlere gelecek yıl da devam edilecek.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.