Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.82
Gram Altın
2819.73
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Muğla'da orman yangını çıktı!

Muğla Menteşe, Antalya Kumluca ve İzmir Menemen'de Orman Yangınları: ekipler alevlerle mücadele ediyor.
Muğla'da orman yangını çıktı!
07 Eylül 2024 13:19:32
Muğla Menteşe, Antalya Kumluca ve İzmir Menemen'de Orman Yangınları: ekipler alevlerle mücadele ediyor.

Menteşe ilçesinin Sarnıç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediyor.

Antalya Kumluca’da orman yangını

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı 1600 rakımlı Kuzca Mahallesi Ayıbeleni mevkiinde sabah saatlerinde yangın başladı. Kara ulaşımının zor olduğu bölgeye ilk olarak bir yangın söndürme helikopteri gönderildi. Ancak, rüzgarın hızlanmasıyla yangın yeniden alevlendi ve yayılmaya başladı. Bölgeye 1 helikopter ve 2 uçak daha sevk edildi. Sarp ve dağlık arazinin yanı sıra rüzgarın etkisi, yangınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Toplamda 4 uçak, 2 helikopter, 5 arazöz ve 1 su tankerinin yanı sıra çok sayıda orman işçisi ve itfaiye eri görev alıyor.

İzmir Menemen’de orman yangını

İzmir’in Menemen ilçesindeki Yahşelli Mahallesi yakınlarında bugün saat 13.00 sıralarında çıkan yangına, bölgeden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar 177 Orman Yangını İhbar Hattı'na başvurdu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 3 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 yer ekibiyle müdahaleye başladı. Yangın, havadan ve karadan süren çalışmalarla kontrol altına alınmaya çalışılıyor.