Kabine bugün toplanıyor! Kritik kararlar masada
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak kabinede gündemin yoğun olduğu açıklandı.
Beştepe'deki toplantıda, iç ve dış olaylar ayrıntılı bir şekilde ele alınması bekleniyor.
Enflasyonla mücadelede atılan adımların olumlu ve olumsuz sonuçları değerlendirilecek. Eylül ayında duyurulması öngörülen Orta Vadeli Program'a dair çalışmalar ele alınacak.
Memur ve emeklilerin maaş zammı masada
Başka bir önemli madde de memur ve emeklilerin maaş artışları olacak. 2024-2025 periyodunu içeren toplu sözleşme görüşmeleri şu ana kadar sonuçsuz kaldı. Toplantıda, bu süreçle ilgili en son durum tekrar değerlendirilecek.
KKTC'de Pile-Yiğitler yoluna BM’nin gösterdiği tavır görüşülecek
Ankara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türklerin ve Rumların birlikte yaşadığı Pile Köyü'nde yoldan geçişi kolaylaştırmak için başlattığı çalışmaları, Birleşmiş Milletler'in çifte standart uygulayarak başlattığı engelleme girişimine sert tepki gösterdi.
Toplantıda, yaşanan gerginliğin son aşaması da görüşülecek.
Tahıl koridoru devam edecek mi?
Başka bir önemli konu da Rusya-Ukrayna savaşındaki son evreler. Rusya'nın Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesinin hemen ardından, geçen hafta Ukrayna limanından ilk gemi ayrıldı. Tahıl taşımacılığının devam ettirilmesi için olası alternatifler de toplantıda masaya yatırılacak.
Olası afetlere yönelik tedbir planları ele alınacak
Deprem bölgesindeki yeni konut inşa çalışmaları, Olası afetlere yönelik tedbir planları ile terörle mücadele konuları da Kabine'nin gündeminde yer alacak.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin görevleri nelerdir?
Hükûmet veya Kabine, Türkiye'de Cumhurbaşkanının başkanlık ettiği ve tüm bakanların bir araya gelip kararlar aldığı kuruldur. Her bakan, kendi bakanlığını ilgilendiren iş ve emri altındaki kamu personellerinin yerine getirdikleri işlem ve eylemlerinden sorumludur. Kabine üyeleri; Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 17 bakandan oluşmaktadır. Anayasaya göre milletvekili olamamaktadırlar. Eğer bir milletvekili, cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırsa milletvekilliği görevinden istifa etmek zorundadır.
Bakanlar Kurulu 2018'de kaldırılınca; cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların toplamına "Cumhurbaşkanlığı Kabinesi" denmeye başlanmış olsa da, Kabine anayasada yer alan bir kurum değildir. Bununla birlikte çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinden hiçbirinde de yer almamıştır.
Aday gösterme ve atama süreci nasıl olur?
Türkiye Cumhurbaşkanı beş yılda bir halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanı daha sonra Anayasa'nın 104. maddesine göre cumhurbaşkanının yardımcılarını ve bakanları atar ve görevden alır. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların Parlamento önünde yemin etmesi gerekmektedir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.