Hatay'da DSİ ekipleri, 300 binanın enkazını kaldırdı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri şimdiye kadar 300 binanın enkazını moloz döküm sahasına taşıdı.
Özellikle merkez Antakya ilçesinde depremlerde yıkılan ya da hasarlı olduğu için ekiplerce yıkımı gerçekleştirilen binaların enkazını kaldırma çalışmaları sürüyor.
Enkaz kaldırma çalışmalarında 5 bölgeye ayrılan Antakya'da DSİ ekipleri de sorumluluk alanındaki "C" bölgesindeki enkazın molozlarını döküm sahasına naklediyor.
Kendi bölgelerinde 300 binanın enkazını kaldıran DSİ ekipleri, 580 binanın daha enkazını döküm alanına taşıyacak.
DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, AA muhabirine, kurumlarının depremin hemen ardından envanterindeki iş makinelerini bölgeye sevk ettiğini belirtti.
Gökçe, yıkımın en çok yaşandığı kentin Hatay olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
"Hatay'da en yoğun olduğumuz dönemde 331 kamyon ve 274 ekskavatörümüzle sadece enkaz kaldırma ve arama kurtarma faaliyetlerine müdahale ettik. 1000'in üzerinde personelle bu işlemleri gerçekleştirdik. Depremin üzerinden bir ay geçti. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. 900 bin ton moloz taşıdık. 1 milyon 100 bin litre civarında yakıt harcadık. Bütün personelimiz, diğer kamu kurumları, devletimiz var gücüyle çaba ve gayret sarf ediyor. Şu an sahada 774 makine, ekipmanla çalışıyoruz. Sadece Hatay'da 1000 personeliz. Şimdiye kadar 300 binanın enkazını kaldırdık. Acil yıkılması gereken binalar var. Bu acil yıkılması gereken binaların yıkım işlemi ve enkaz kaldırma işlemlerini de gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede 580 tane daha kalkacak enkaz var."
- "Üç öğün yemek hizmeti de veriyoruz"
Antakya'da enkaz kaldırma faaliyetlerinin dışında 3 farklı noktada sondaj makinesiyle çadır kentlerin ihtiyacı olan kullanma suyu çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Gökçe, ayrıca mevcuttaki su kuyularını da aktif hale getirdiklerini kaydetti.
Gökçe, kurulan konteyner kentlerin altyapısı konusunda da faaliyet yürüttüklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ayrıca aşevlerimizde çıkardığımız yemeklerle iki farklı noktada sadece kendi personelimize değil askerimiz, polisimiz, tüm kamu çalışanlarına yemek hizmeti de veriyoruz. Üç öğün yemek hizmeti de veriyoruz. Çok hızlı bir şekilde sahaya intikal edilmesi ve bu konuda da kurumların organizasyonu ve birlikteliğiyle çok sıkıntılı, zor olan bir durumun üstesinden geliyoruz. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tüm sahada. Diğer 10 ilimizde de hepsinde de cansiperane çalıştı."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.