Dolar (USD)
34.28
Euro (EUR)
37.46
Gram Altın
2928.55
BIST 100
8876.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye ile Arnavutluk arasında 4 anlaşma imzalandı

Türkiye ile Arnavutluk arasında iş birliği, iletişim, eğitim ve tarım alanında 4 anlaşmaya imza atıldı.
Türkiye ile Arnavutluk arasında 4 anlaşma imzalandı
10 Ekim 2024 16:25:43
Türkiye ile Arnavutluk arasında iş birliği, iletişim, eğitim ve tarım alanında 4 anlaşmaya imza atıldı.

Arnavutluk'ta resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, heyetler arası düzenlenen görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmine değindi.

Ayrıca yaptığı her konuşmada unutmadığı gibi bu konuşmasında da Gazze'yi unutmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının devamı ise şu şekilde:

Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz.

Bu çerçevede, ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Görüşmelerimizde karşılıklı yatırımlarımızı, günümüz koşullarında avantaj sağlayacak yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık.

Sağlık alanındaki güçlü işbirliğimizi de 2021 yılında rekor sürede inşa ettiğimiz Fier Dostluk Hastanesi'nin ortak işletilmesiyle sürdüreceğiz.

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin ikinci toplantısı vesilesiyle dost ve kardeş ülke Arnavutluk'ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz sene Arnavutluk'ta diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 100. yıldönümünü idrak ettik. Tarihi bağlar ve kültürel yakınlıktan güç aldığımız Arnavutluk'la dostane ilişkilerimiz esasen bir asrın çok daha ötesine uzanıyor.

4 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama huzurunda, ortak basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Kurulmasıyla Tesis Edilen Stratejik Ortaklığın Derinleştirilmesi Konusunda Ortak Bildiri'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı Arasında Devlet Destekli Tarım Sigortaları Alanında İşbirliği Konusunda Niyet Beyanı'nı da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Anila Denaj imzaladı.

Türkiye ile Arnavutluk Arasında Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Arnavutluk Cumhuriyeti Medya ve Enformasyon Ajansı Genel Müdürü Alteo Hysi imza altına aldı.

Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Arnavutluk'ta Akademik Şube ve Programlar Açmasına İlişkin Protokol ise Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu tarafından imzalandı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin