Bu anlamda Erzurum’un gururu bestekâr Sıtkı Sahil’in projesini hazırlayıp sanat yönetmenliğini yaptığı “Türk Müziği Özel Konseri”, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Erzurum Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi tarafından icra edildi. Gecede, salonu hınca hınç dolduran sanatseverlere dolu dolu bir sanat ziyafeti yaşattı.
GECEYE RENK KATTILAR
Konser, üç sanatkâr tarafından icra edildi. İlk ikisi, kanun virtiyözü ve bestekâr Göksel Baktagir ile viyolonsel virtiyözü Murat Süngü’ydü. Birlikte icra ettikleri Göksel Baktagir’in “Dalgalar” adlı enstrümental bestesiyle başladı. İki sanatçı Erzurumlulara kanun ve viyolonsel eşliğinde “Masum Aşk”, “Şakâyık” adlı eserlerle kulakların pasını sildiler. Konserin ikinci bölümünde AÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Derya Sahil Eroğlu’nun katılımıyla sözlü bestelerden oluştu. Dr. Derya Sahil Eroğlu, konserlerde sesiyle geceye ayrı bir soluk getirdi. Konser gecesi, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın konuşması, sanatçılara plaket ve çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.
ERZURUM’UN MEDARİ İFTİHARI
Aslen Erzurumlu olan Bestekâr Sıtkı Sahil, memleketinde başladığı müzik hayatını, uzun yıllar Balıkesir’de devam ettirdi. Birçok koronun kuruluşuna öncülük etti. Yaptığı projelerle çok sayıda insanı müzikle tanıştırdıktan sonra memleketine dönen Sahil, memleketinde müzik yolculuğuna devam ediyor. Akademik türde de müzikal faaliyetleri olan Sahil, birçok ilde mesleğiyle ilgili sempozyum, panel, ortak yayın kitaplarına imza atmış, birçok konser projelerine ve sanat yönetmenliğini de üstlenmiş bir değer. H. Ömer Özden