İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticiliği", "suç örgütüne üye olma", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.
57 saattir gözaltında olan Ekrem İmamoğlu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “İmamoğlu ve çıkar amaçlı suç örgütü ile PKK/KCK terör örgütüne yardım soruşturmaları kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin yarın saat 21.00 civarında adliyemizde hazır edilmesi planlanmaktadır” denildi.
Ayrıca, İBB Eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce ve şüpheli sıfatıyla aranan Uğur Ataman’ın yakalanmasıyla birlikte gözaltı sayısının 90’a ulaştığı öğrenildi. Gözaltında bulunan şüphelilerin yarın akşam saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.