Antalya Diplomasi Forumu’nun ikinci gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun temas trafiğini sürdürdü. Erdoğan, Bosna Hersek’in üç etnik grubunun temsilcilerini aynı masada bir araya getirerek dikkat çekici bir diplomasi hamlesi gerçekleştirdi.

Sabah kahvaltısında gerçekleşen buluşmada, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı ve Sırp üyesi Zeljka Cvijanovic, Hırvat üye Zeljko Komsic ve Boşnak üye Denis Becirovic ile bir araya geldi.

Görüşmede ikili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Balkanlar’daki barış ve istikrarın korunmasına büyük önem verdiğini, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğü, egemenliği ve anayasal düzenine olan desteğin süreceğini vurguladı.

Bosna Hersek’te geçmişte yaşanan trajik olayların tekrar etmemesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, mevcut siyasi gerilimlerin diyalog ve uzlaşıyla aşılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, tüm toplumsal kesimlerin katılımıyla sağlanacak kapsamlı bir uzlaşının, ülkenin geleceği açısından hayati önem taşıdığını belirtti.

Rusya'da hayatını kaybeden dağcılardan Güler'in cenazesi Bursa'da defnedildi Rusya'da hayatını kaybeden dağcılardan Güler'in cenazesi Bursa'da defnedildi

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Hırvat üye Zeljko Komsic ise, Saraybosna’daki tartışmalı atmosferin aksine Antalya’da daha yapıcı ve yumuşak bir dilin hakim olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi