Kısa adı ANESİAD olan Anadolu Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği, 12 Mart 2025 Çarşamba günü iftar sonrası 6. Olağan Genel Kurulunu Eyüp Sultan’daki İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi konferans salonunda gerçekleştirdi. Genel Kurulda dernek üyelerinin tamamının güvenoyunu alan ANESİAD Genel Başkanı Ahmet Demir yeniden Genel Başkanı seçildi.
BÖLGEDE KANIN DURMASI HERKES İÇİN SEVİNÇ KAYNAĞI
Genel Başkan Ahmet Demir genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu; “Son dönemlerde özellikle Suriye Devrimi, Gazze Ateşkesi, Pkk terör örgütünün silah bırakması, Kuzey Suriye’de PYD/YPG Terör örgütünün Suriye devleti ile anlaşması ve teslim olması, savaş bölgelerinde kanın durması herkes için bir sevinç kaynağı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetinin gayretli çalışmaları, öngörülerinin, dünyayı iyi okumasının faydalarını görüyoruz. Diğer bir sevincimiz ülke ve millet olarak büyük üzüntü ve keder yaşadığımız deprem bölgesinde 205.000 konut ve iş yerinin teslim edilmiş olmasıdır. Deprem bölgesinde insanlarımızın yaralarının sarılması yönündeki adımlar bizleri sevindiriyor.”
YURTİÇİ VE YURDIŞINDA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ
ANESİAD hakkında bilgiler veren Genel Başkan Ahmet Demir, “2013 yılında İstanbul Fatih’te kurulan derneğimiz bugün 9 şube, 10 yurt içi, 12 yurtdışı temsilcilik ve bine yakın üyesiyle yoluna devam ediyor. Amacımız, İslami hassasiyetlere sahip iş adamı, sanayici ve esnafın, ekonomik ve mali potansiyelini organize ederek, destek vererek güçlü müteşebbisler ve bunlardan oluşan bir birlik gücü oluşturmaktır. Bu birlikteliğin bir bilinç ile kalibreli insan, kaliteli üretim potansiyeli oluşturmaktır. İş adamı ufku ve umudu geniş insan demektir. Sabır, dirayet ve kaliteden taviz vermeden üretim, istihdam ve ihracat yapandır. İş adamlığı bir ahlak ve kültür devinimidir. Yani dededen toruna geçen işletmelerde devamlılık ve kurumsal kimlik esastır. Evet, özünde bilgi, birikim, donaım kültür ve ahlak oluşturma kolay değildir. Peygamber (S.A.V.) şöyle müjde veriyor: “Dürüst ve güvenilir tüccar, peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraberdir.”