Zulüm devam ediyor

28 Şubat Post-modern darbesinin mimarları yargı önüne çıkartılırken, darbe döneminde askerlerden brifing alan yargıçların kanunsuz kararlarıyla hüküm giyen çok sayıda insanın mağduriyeti halen devam ediyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "O dönem hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku vardı. Bir takım emir ve talimatlarla insanlar hüküm giydi" dedi.

ABDULMUTTALİP ILGAZ/ ANKARA

Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan 28 Şubat Post-modern darbe davasını Milat'a değerlendiren Memur-Sen Konfederasyon Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yargılamanın sevindirici olmasına karşın eksik olduğunu düşündüklerini söyledi. Darbeyi yapanları yargılamanın yeterli olmadığına vurgu yapan Gündoğdu, darbe döneminde hukuksuz yargı kararlarıyla mağdur edilen birçok vatandaşın da haklarının iade edilmesi gerektiğini ifade etti.

Gelecek adına önemli

Gündoğdu, 28 Şubat sürecinde birçok insanın haksız yere hüküm giydiğini, yok pahasına hayatlarının karartıldığını ifade etti. Darbe yargılamasının gecikmesine üzüldüğünü söyleyen Gündoğdu, "O kadar süre geçti haksız yere bedel ödeyen insanlar bu yıllar içerisinde çok sıkıntı çekti. Çünkü o zaman yargılananlar talimatla hüküm giymişlerdir. Brifingli yargıçların yaptıkları yargılamalar sistemi söz konusuydu. Bir takım emir ve talimatlarla yargı kararları çıkartılıyordu. Duruşmaların başlamış olması hukuk devleti adına, hukuk adına, gelecek adına, geleceği karartılanların beklentisi adına önemlidir" dedi.

Darbenin sivil ayağı dayargılanmalı

Post-modern darbenin askeri ayağı olduğu gibi bunun arakasındaki sivil yapılanmanın da bir an evvel ortaya çıkartılıp yargılanması gerektiğini dile getiren Gündoğdu, darbeye yardımcı olan medya patronlarının, destek veren sponsorların da 28 Şubat sürecine dahil edilmesi gerektiğini belirtti. 28 Şubat darbesini yapan, yaptıran ve hatta darbenin yapılacağını bilip de göz yumanların bile tespit edilip hepsinin yargılanması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, "İkna odalarını kurarak orada gençlerin hayatını karartanların da bu davaya dahil edilmesi gerektiğini" yineledi.