Zonguldak hizmete doyacak

Hakan KURTTEKİN/ZONGULDAK

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC) Editör Masası’na konuk olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın sorularını cevapladı. Filyos projesiyle yakından ilgilendiklerini kaydeden Uçar, “KARDEMİR sıcak haddehane kuruyor, ayrıca KARDEMİR 2 kurulma çalışmaları da sürüyor. TOSYALI grup soğuk haddehane kuracak. Yılda bir milyon üretilen yerli otomobilin çelik saçı üretilecek. Daha pek çok yatırım ve üretim burada şekillenecek” dedi.

Teşhis konuldu

Zonguldak il merkezinde yapılamayan hizmetleri Zonguldak’ın geneline yaymaya çalıştıklarını kaydeden Uçar, şunlara dikkat çekti: “Alaplı'da, Devrek’te, Çaycuma’da yapılan bir sürü kamu hizmeti var. İlgililer burada ne yapılması gerektiği konusunda bir teşhisi koydular. Bu anlamda önümüzdeki süreç tedavi sürecidir. Çevre Şehircilik Bakanlığımız Zonguldak'a geldi çok önemli vaatlerde bulundu. Bunların hayata geçirilmesi konusunda önümüzdeki aylar içerisinde inşallah yavaş yavaş meyvesini toplayacağız. Açıkçası 1 yıllık dönem içerisinde ve 5 aylık dönem içerisindeki yerel anlamda çok önemli hizmetlerimizin altyapısını yaptık. Önümüzdeki süreç içerisinde de İnşallah bunları hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

Dere ıslahları başlayacak

Zonguldak’ın Kozlu ve Kilimli ilçe merkezlerinde dere ıslahlarının başlayacağını müjdeleyen Uçar, “Fevkani Köprü yıkılacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Yakında raporlar açıklanacak. ODTÜ, İTÜ, ve bazı mühendislik firmalarından rapor görüşleri alındı. Burada ki dükkan ve işyerleri ile ilgili lavuar alanına yerleşmesi mümkün görünmüyor, bakanlık bu durumu uygun görmüyor. Liman sahili yapılacak, halkımızın deniz ile buluşması sağlanacak” açıklamalarında bulundu.