Zihin açıklığı için okunan Buruc suresinin sırları

Rahman ve Rahim olan Allah''ın adıyla...Kuran okunan evden arşa kadar nur yükselir. Kuran okuyana manevi armağanlar verilir. Kuran''da geçen surelerin fazilet ve sırları hadislerle bildirilmiştir. Buradan tek tek surelerini fazilet ve sırlarını sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Burada hadisler ışığında Buruc suresinin sırlarını derledik. Peki Buruc suresinin sırları nelerdir? Buruc suresinin faziletleri nelerdir? İşte Buruc suresinin fazilet ve sırları...

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...Kuran okunan evden arşa kadar nur yükselir. Kuran okuyana manevi armağanlar verilir. Kuran'da geçen surelerin fazilet ve sırları hadislerle bildirilmiştir. Buradan tek tek surelerini fazilet ve sırlarını sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Burada hadisler ışığında Buruc suresinin sırlarını derledik. Peki Buruc suresinin sırları nelerdir? Buruc suresinin faziletleri nelerdir? İşte Buruc suresinin fazilet ve sırları...

Kur’ân-ı kerîmin bir süresi olan Buruc süresinin fazileti ve sırları diğer sure ve ayetler gibi özellikleri ve önemi vardır. Kur’an’ın yeni nazil oluyormuş gibi tazeliğini ve gençliğini gösteren delillerden biri de Kur’an’ın seksen beşinci suresi olan Bürûc suresi ve onun ayetleridir. Kur’an’ın kısa surelerinden biri olmasına rağmen, nerdeyse temas etmediği konu yoktur.

Buruc Suresi okuyan kişilere manevi armağanlara verilir. Çünkü Kur’ân-ı Kerîm okumak ve okutmak çok sevâbdır. Hatta bunun sevâbı dedelerine, çocuklarına ve torunlarına tesîr eder. Îtikâdı düzgün bir kimse, Kur’ân-ı Kerîm’i okuyup, muteber ilmihâl kitâblannda bildirildiği gibi amel ettiği, i-bâdet yaptığı takdirde büyük sevâblara kavuşur.

Kur’ân-ı Kerîm okumakla alâkalı olarak sevgili Peygamberimiz buyurdu ki:“Kur’ân-ı Kerîm okunan evin hayrı artar, sâkinle-rini sıkmaz, melekler oraya toplanır, şeytanlar oradan uzaklaşır. Kur’ân-ı Kerîm okunmayan ev, içindekilere dar gelir, sıkıntı verir, bereketsiz olur. Bu evden melekler uzaklaşır, şeytanlar oraya dolar.”

Kur’ân-ı kerîmin seksen beşinci sûresi. Bürûc sûresi Mekke-i mükerremede nâzil olmuştur (inmiştir). Yirmi iki âyet-i kerîmedir. Bürûc, burçlar demektir. Sûre, ismini birinci âyet-i kerîmede geçen bürûc kelimesinden almıştır. Sûrede; Allahü teâlânın azameti (büyüklüğü), Kur’ân-ı kerîmin şer efi, üstünlüğü, mü’minler (inananlar) hakkında Allahü teâlânın vaadi, kâfirler (inanmayanlar) hakkında tehdidi ve geçmiş kavimlerin hâlleri bildirilmektedir. BURUC SÛRESİ’NİN FAZİLETİ VE YARARLARI

İmam Ahmed Ebu Hureyre’den Rasulullah (s.a.)’ın yatsı namazında Büruc ve Tank surelerini okuduğunu rivayet etti.

Yine Ahmed Ebu Hureyre’den Rasulullah (s.a.)’ın yatsı namazında bu dört surenin okunmasını emrettiğini rivayet etti.

Yatağına yatan kimse, uyumadan önce bu sureyi okur ve uyumak üzere yerine uzanırsa, Allah’u Teala, o kulunu kendi himayesine alır.

Yolculuğa çıkan kişi, evin kapısının üzerine Büruc suresinin 20-22. ayetlerini üç kere okursa, Allah’u Teala evini ve eşyasını koruması altına alır.

Sütten kesilmek istenen çocuğun üstüne bu sure konulmalıdır.

Zihin açıklığı için okunur.