Zeytinburnu'nda yangın! İçeride mahsur kalanlar var

Zeytinburnu'nda bulunan 5 katlı bir binanın giriş katındaki tekstil atölyesinde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, binada mahsur kalanlar itfaiye merdiveniyle kurtarılıyor.

Gökalp Mahallesi'nde bulunan 39. Sokak'taki 5 katlı bir binanın zemin katında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangının etkisiyle yoğun duman, binanın üst katlarını sardı ve bazı insanlar dairelerinde mahsur kaldı.

Olayın bildirilmesi üzerine, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için merdiven aracını kullanarak binaya çıkıyorlar.

Yangınla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Yangın anında yapılması gerekenler hayati öneme sahiptir ve hızlı bir şekilde hareket etmek gerekebilir. İşte yangın anında yapmanız gerekenler:

İlk olarak yangın alarmını çalıştırın: Yangın alarmı varsa veya yangını gözlemlediyseniz hemen alarmı çalıştırın veya yangın alarm düğmesine basın. Alarmın tüm binada duyulmasını sağlamak için bu önemlidir.

Hemen itfaiyeyi arayın: Yangın söndürme ekiplerine bildirimde bulunun. Türkiye'de 110 numarasını arayarak itfaiyeyi çağırabilirsiniz.

Güvende olduğunuzdan emin olun: Yangın başladığında hemen binayı terk etmeye çalışın. Ancak duman ve alevler arasında mahsur kalmamak için çıkış yolunu dikkatlice seçin. Eğer güvende bir yere gidemiyorsanız pencereye yaklaşın ve yardım çağırın.

Kapıları ve pencereleri kontrol edin: Kapılara dokunduğunuzda sıcaklık hissediyorsanız veya kapılar alev alıyorsa o kapıyı kullanmayın. Kapı kollarını dokunarak sıcaklık kontrolü yapabilirsiniz. Eğer kapıyı açmadan önce sıcaklık hissediyorsanız, o kapıyı kullanmayın.

Düşen dumanın altına gitmeyin: Duman, yangının yayılmasına neden olan zehirli gazları içerebilir. Bu nedenle mümkünse dumanın altına inmeyin.

Islak bir bez kullanın: Eğer yüzünüzü korumak için ıslatılmış bir bez kullanabilirseniz, dumanın neden olduğu zehirli gazlardan korunabilirsiniz.

Acil çıkışları kullanın: Yangın sırasında kullanabileceğiniz acil çıkışları kullanmaya özen gösterin ve asansörleri kullanmayın. Asansörler yangın sırasında sıkışabilir ve sizi tehlikeli bir durumda bırakabilir.

Toplanma noktasına gidin: Binayı güvenli bir şekilde terk ettikten sonra, binanın uzak bir noktasında belirlenen toplanma noktasına gidin. Böylece itfaiye ekiplerinin sizi güvende olduğunuz bir yerde bulmalarını kolaylaştırırsınız.

İnsanları uyarın: Yanınızda olanları ve çevrenizdeki insanları yangın hakkında bilgilendirin ve tehlikeden kaçmalarına yardımcı olun.

Yangın anında sakin kalmak ve bu adımları takip etmek hayati önem taşır. Panik yapmak, karar verme yeteneğinizi etkileyebilir ve tehlikenin daha da artmasına neden olabilir.