Zarrab'a bir şok daha! Sözleşme feshedildi

Reza Zarrab ile distribütörlük anlaşması imzalayan Türk giyim firması sözleşmeyi feshettiğini açıkladı.

İşadamı Reza Zarrab'ın 17 Aralık operasyonunda tutuklanması, İran'da Zarrab Ailesi ile işyapmaya hazırlanan kadın giyim markası İpekyol'da önemli bir kararın almasına yol açtı. CHPmilletvekili Aydın Ayaydın'ın sahibi olduğu İpekyol, 17 Aralık'ta başlayan operasyon sonrasında, İran'da Zarrab Ailesi ile yaptığı distribütörlük anlaşmasını feshetti.

17 Aralık operasyonunda İranlı işadamı Reza Zarrab'ın tutuklanması, Zarrab ailesi ile iş yapanTürk firmalarını zora soktu. Geçen ekim ayında İran'da mağazalar açmak amacıyla Zarrabailesi ile distribütörlük anlaşması imzalayan İpekyol'un sahibi Yalçın Ayaydın yaşanangelişmeler sonrasında bu yatırımları durdurma kararı aldı.

Ekonomist'e konuşan Ayaydın, "Son olaylardan sonra Zarrab ailesi ile ticari ilişkilerimizin feshetme kararı aldık. Bizim için bu iş kapandı" dedi.

Bilindiği gibi İpekyol'un sahibi Yalçın Ayaydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimlerden biri olan ve aynı zamanda CHP liderinin iletişim ve basın danışmalığı görevini yürüten İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın'ın kardeşi.(Ekonomist)