Yunanistan''ın mülteci korkusu: Ses bombalarıyla saldırdılar

Türkiye, Avrupa''ya gitmek isteyen mültecilerin önündeki engeli kaldırdığını açıkladı. Haberi alan bir grup mültecinin Yunanistan sınırına gelmesi ülkede büyük panik oluşturdu. Sınırdaki tampon bölge Yunan askerlerince otobüslerle kapatılırken, zaman zaman atılan ses bombalarıyla mültecilerin ilerlemesi engellendi.

Suriye'nin İdlib kentinde 33 Mehmetçiğimizin şehit olmasının ardından Avrupa ülkelerine doğru tüm kara deniz sınırlar mülteci-göçmen geçişlerine açıldı.

Dün geceden itibaren aralıksız olarak Yunanistan'a doğru akın akın göç dalgası başlatan mülteciler Yunan adalarından sonra Yunanistan'ın sınırına dayandı.

Ancak panikleyen Yunanistan sınırdaki tampon bölgesini otobüslerle kapattı.

Yunan askerleri, güvenlik gerekçesiyle yaya ve araçlarla gelenlerin ülkeye sokulmayacağını duyurdu.

"Türkiye üzerimize mülteci bombasını attı"

Yaşanan bu gelişmeler sonrasu Yunanistan basını Türkiye'nin bu kararını eleştirerek "Türkiye üzerimize mülteci bombasını attı, Ankara Avrupa'yı ateşe veriyor" açıklamalarında bulundu.

Dışişleri: Kararımız aynı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı'ya hareketinin İdlib'deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirerek "Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Pazarkule Sınır Kapısı önünde de Yunanistan'a geçmek isteyen bir grup göçmen bekleyişlerini sürdürüyor.