Yunan Bakan'dan Hakan Fidan mesajı

NATO Zirvesinde Türk-Yunan ilişkilerine dair olumlu bir hava oluşurken bir açıklamada Yunan Bakan Gerapetritis'ten geldi. Hakan Fidan'a mesaj veren Yunan bakan Türkiye'yle ilişkilerde sükunete giden yol için iki madde sıraladı.

Litvanya'da gerçekleşen NATO zirvesinde Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ikili görüşmeler gerçekleştirirken toplantıdan çıkan olumlu mesaj ve iş birliği vurgusu ikili ilişkilerde yeni fasılın açılacağı yorumlarının yapılmasına neden oldu. Olumlu geçen görüşmenin ardından bir açıklamada Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis'den geldi.

Olumlu geçen görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Gerapetritis, Hakan Fidan'a mesaj vererek Türkiye'yle ilişkilerde sükunete giden yol için iki madde sıraladı.

Yunan Bakandan Hakan Fidan'a mesaj

Yunan Bakan Gerapetritis, Kathimerini'ye verdiği röportajda Türk-Yunan ilişkileri ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a bir mesaj iletti. "Sakin bir ortamın devam etmesi ve gerilimlerden kaçınılması, iki ülke için ve bölgenin istikrarı için karşılıklı yarar sağlayan önemli bir başarıdır. Geçmişte uzun süren çatışma ortamı, her iki ülke için de olumsuz sonuçlar doğurmuştur." dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a yönelik olarak ise "Her iki dışişleri bakanının görevi, bu olumlu atmosferi güçlendirmek, ikili iş birliğini geliştirmek ve yol haritası çizerek ilişkileri daha kapsamlı hale getirmektir. İyi ilişkiler, karşılıklı anlayışa dayalı konuşmaların önünü açacaktır." şeklinde konuştu.

Ancak, hala tam anlamıyla bu noktada olunmadığını vurgulayan Gerapetritis, "Ancak güçlü siyasi irade ve önemli uluslararası desteğin yanı sıra, geçmişin yaralarıyla yüzleşme ve geleceğin zorluklarıyla başa çıkma zamanının geldiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.