Yönetmen İsmail Yeşilbağ'dan Tamer Karadağlı'ya destek: Yaptıkları faşizimdir

Tiyatro Oyuncuları Derneği ve Maneviyatçı Sanatçılar Derneği Başkanı, Yönetmen İsmail Yeşilbağ, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanan Sanatçı Tamer Karadağlı'ya yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Tiyatro Oyuncuları Derneği ve Maneviyatçı Sanatçılar Derneği Başkanı yönetmen İsmail Yeşilbağ, Tamer Karadağlı'ya seçkinci sol faşist çevrelerce yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçkinci sol faşist sanatçılar

İsmail Yeşilbağ, Tamer Karadağlı’nın tiyatro birikimi ile emektarlığı ve milli değerlere bağlılığı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne en uygun kişi olduğuna dikkat çekerek: “Çoğunluğu tiyatro camiasından oluşan seçkinci sol faşist sanatçılar, ‘biz sanatçıyız, tiyatro ve diğer sanatlarla ilgili resmi görevlendirmeleri biz yapmalıyız’ diye dayatmaları faşist bir düşüncedir. Türk halkının seçme ve görevlendirme hakkına tecavüzdür, halk düşmanlığıdır. Hiçbir meslek mensuplarının ayrıcalığı ve üstünlüğü yoktur. Seçimlerde halk iktidarı seçer ve görevlendirme yetkisini seçtiği iktidara verir. İktidarda halktan aldığı yetkiyi kullanarak gerekli olan atamalarını yapar. Şu anda T.C. Devlet Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kültür Bakanı da Mehmet Nuri Ersoy’dur. DT Genel Müdürlüğü ataması da halkın verdiği yetki Sayın Tamer Karadağlıdır” dedi.

Milli olan her şeye karşılar

Yeşilbağ,”Bu atamaya karşı çıkan faşist sanatçılar bilsinler ki; PKK, YPG, LGBT yanlısı olmayan Tamer Karadağlı milli çizgide olan ve o makamı en iyi şekilde temsil edecek kişidir. Daha önce Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a, Sayın Bilal Erdoğan’a, Sayın Haluk - Selçuk Bayraktar’a Kültür ve Turizm Bakanlığı, Araştırma Genel Müdürü Selim Terzi, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren gibi tüm atamalara da karşı çıkılmıştı. Tiyatro Oyuncuları Derneği ve Maneviyatçı Sanatçılar Derneği olarak her fırsatta milletimizin büyük çoğunluğu tarafından kabul gören milli değerlerimize sahip çıkan isimleri kendilerinden görmeyen seçkinci sol faşist sanatçıları şiddetle kınıyoruz” açıklamalarında bulundu.