Yolumuza devam edeceğiz

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Toplumun her kesiminin sorunun çözümünü beklediğini ifade eden Çelik, "Ne yaptığımızın farkında ve şuurundayız, yolumuza devam edeceğiz. Ben CHP ve MHP'yi sorumlu bir muhalefete davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kenan Adem Kızılağıl

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Adalet bakanı Sadullah Ergin'in üçüncü İmralı görüşmesinin yapılacağı haberine açıklık getiren Çelik, İmralı tutanaklarındaki yazılanlar için şöyle dedi: Öcalan namazın, orucun faziletlerinden mi bahsedecekti. Çelik kamuoyunda merak edilen 2B arazilerin satışından elde edilecek gelirin nereye harcanacağını açıkladı.

BAHÇELİ KÜFÜRDEN BAŞKA BİRŞEY BİLMİYOR

Hüseyin Çelik'in konuşmasından satır başlıkları şöyle:

-Eğer böyle bir önemli meselede armudun sapı üzümün çöpü bahanesi yaparsanız bu ülkeye yazık edersiniz. Ana muhalefetin parmağını bile taşın altına koymasını önemseriz. MHP'ni tavrı bellidir. MHP'nin söylemi ırkçı bir söylemdir. Bahçeli küfürden başka bir şey bilmiyor. Sayın Bahçeli'nin ve birçok arkadaşının söyledikleri ırkçı bir beynin hezeyanlarından başka bir şey değildir. Evet biz ırkçılığı ayaklarımızın altına almışız kardeşim. Kürtçü ırkçıları da Türkçü ırkçıları da dinlemeyeceğiz.

-Toplumun her kesimi sorunun çözümünü bekliyor. Ne yaptığımızın farkında ve şuurundayız, yolumuza devam edeceğiz. Ben CHP ve MHP'yi sorumlu bir muhalefete davet ediyorum.

ÖCALAN ORUÇTAN NAMAZDAN MI BAHSEDECEKTİ?

-Sızdırmayı kim yaptı nasıl yaptı bunu bilmiyorum. Buna bir hırsızlık diyorlarsa hırsızı açıklasınlar. Bunun ahlaki olmadığını kendileri de ifade ediyorlar. Öcalan BDP'li vekillerle konuşuyorlar. Ne konuşacaklardı zannediyorsunuz? Orucun namazın faziletlerinden konuşacak değillerdi.

-Bu süreçte kimse armudun sapı üzümün çöpü hesabı yapmasın. Detaylara takılırsak fotoğrafın tamamını göremeyiz.

-Sayın Başbakan'ın esas derdi bu memleketin çocuklarının ölmemesidir, annelerin gözyaşlarının dinmesidir.

-Sivilleri kaçırmaları kabul edilecek bir şey değil. Bu süreçte onların bırakılmasının olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Temenni ederim ki bunlar kısa sürede gerçekleşir.

SURİYELİLERİN TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇTİĞİ İDDİASI

-Bir insanın vatandaşlığa geçmesi İçişleri Bakanlığı'nın verdiği kararlarla mevcuttur. 30 Suriyeli Türkiye vatandaşlığına geçseydi bunu herkes duyardı. CHP bir dedikodu üretiyor sonra gazetede haber oluyor sonra bak gazetede çıktı diyorlar, kendi yalanlarına kendileri inanıyor.