YÖKDİL sınav giriş belgesi sorgulama! YÖKDİL sınav giriş yerleri

Adaylar YÖKDİL sınav giriş yerlerinin belirleneceği günü iple çekiyor. Akademik kariyer için dil engelini aşmak isteyen adayların gireceği YÖKDİL sınavı için geri sayım sürüyor. Peki YÖKDİL sınav giriş yerleri açıklandı mı? işte YÖKDİL sınavına dair detaylar.

Yüksek lisans hayalini kuran öğrencilerin yabancı dil puanı oluşturmak için girecekleri YÖKDİL sınavına az bir süre kaldı. Adaylar tarafından cevabı merakla beklenen YÖKDİL sınav yerleri açıklandı mı, YÖKDİL giriş belgesi yayınlandı mı? Sorularının cevabı haberimizde.

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

-Sınav, 17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 14.00'te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.

-Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

-Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

YÖKDİL SINAVI NE KADAR GEÇERLİ OLACAK?

YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi YDS ile eşdeğer olacak. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

YÖKDİL SINAVI NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL SINAVI NE DEMEKTİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 75 (yetmiş beş) TL'dir.