Yıldız Teknik Üniversitesi'nde köpekler öğrenciyi ağır yaraladı

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde bir öğrenci başıboş köpeklerinin saldırısına uğradı. Öğrencinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Türkiye'nin dört bir yanında köpek sorunu çığ gibi büyürken, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde bir öğrenci daha köpek saldırısı yüzünden hastanelik oldu. Bu olay, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde başıboş köpeklerin istila etmesinin ardından yaşanan ikinci bir saldırı olarak kayıtlara geçti.

Haber7'de yer alan habere göre; Davutpaşa Kampüsü'nde bir kız öğrencinin ciddi şekilde yaralandığı bildirildi. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, öğrencinin kafasından yaralandığı görüldü. Ancak yaralı öğrencinin adı henüz öğrenilemedi.

Daha önce de köpek saldırısı olmuştu

Bu olaydan önce de 15 Nisan tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde başka bir öğrenci, başıboş köpeklerin saldırısına uğramış ve kanlar içerisinde kalmıştı. Korku dolu anlarını anlatan genç kız, "Bugün Davutpaşa öğrencilerinin korkulu rüyası olan köpek saldırısı başıma geldi. Arkadaşımla fen edebiyat fakültesinin önünde normal bir şekilde yürürken birden etrafımızı 5-6 tane köpek sardı ve bize saldırmaya başladılar" şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

Bu saldırıların yaşanmasına rağmen üniversitenin rektörlüğünün önlem almadığına dair tepkiler artıyor.

Türkiye'de kuduzdan ölümler başladı

Türkiye'de son bir yılda kuduz virüsü sebebiyle iki kişi öldü. Geçtiğimiz Kasım ayında Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpeklerin ısırdığı 10 yaşındaki çocuk kuduz sebebiyle vefat etmişti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuduz köpeğin saldırısına uğrayan genç mimar Lütfü Seray, tedavi gördüğü hastanede iki gün önce öldüi

Kaymakamlık, olayın tespitinin vatandaşları uyarmıştı:

“İlçemizde KUDUZ vakasından dolayı bir vatandaşımız tedavi görmekte olup, yapılan araştırmada köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda da kuduz vakasına rastlanılmıştır. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda; söz konusu yerlerde karantina uygulamaları yapılmıştır. Ayrıca Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bununla birlikte şüpheli durumların derhal yetkili mercilere bildirilmesi ve herhangi bir vakada ivedilikle sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekmektedir”.

Kuduz Hastalığı Nedir?

Kuduz, enfekte hayvanların tükürüğünden, yani salyasından insanlara yayılan ölümcül bir virüstür. Kuduz virüsü genellikle ısırma yoluyla diğer canlılara bulaşır.

Ülkemizde kuduza yakalanma ve bulaştırma olasılığı en yüksek türler arasında at, eşek, inek, keçi, kedi, ve köpek gibi evcil hayvanlar ile ayı, çakal, domuz, kirpi, kokarca, köstebek, kurt, tilki, sansar, yarasa gibi yabani hayvanlar bulunur.

Kuduz hastalığı erken müdahale edilmesi zorunlu bir hastalıktır. Kuduz belirtileri ve semptomlarının görülmeye başlandığı hemen her vakada hastalık bireyin ölümüne neden olur. Bu nedenle, kuduza yakalanma riski ile karşı karşıya kalan her bireyin korunmak için kuduz aşısı yaptırması zorunludur.

BİR İLÇEDE DAHA KUDUZ HASTALIĞI PATLADI