Yıldız futbolcu Fenerbahçe'ye veda etti!

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasını terleten Brezilyalı yıldız futbolcu Willian Araou Arabistan yolcusu.

Geçtiğimiz sezon Jorge Jesus yönetimiyle ligi ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, yeni sezona yıldız transferlerle girmeye hazırlanırken kadrosunda düşünmediği futbolcularla yollarını ayırmaya başladı.

Jorge Jesus'un geçen sezon ısrarla transfer edilmesini istediği Brezilyalı futbolcu Willian Araou ile devam etmek istemeyen Fenerbahçe, oyuncunun ayrılmasına sıcak bakarken yeni bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Flamengo'dan transfer ettiği Willian Arao'yu Suudi Arabistan'a gitmesine izin verdi.

Jorge Jesus ile yeniden buluşacak

31 yaşındaki oyuncunun, geçen sezon birlikte çalıştığı Jorge Jesus yönetimindeki Al-Hilal ile anlaşma sağladığı ve kısa süre içinde yeni kulübüyle resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Fenerbahçe'de yeni sezon planlamasında düşünülmeyen Willian Arao, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımıyla anlaştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın da onay verdiği transferle, Arao'nun Fenerbahçe'ye yaklaşık 5 milyon euro kazandıracağı iddia ediliyor.

Brezilya ekibi Santos'un Futbol Direktörü Paulo Roberto Falcao, Arao için "İstediğimiz oyuncularımız var, ancak bazen olduğu gibi Arabistan gelir ve teklifi alır. Arabistan ile rekabet etmenin bir yolu yok. Willian Arao ile görüşüyorduk ama o Arabistan'a gitti" şeklinde açıklamada bulundu ve oyuncunun transferini doğruladı.

Willian Arao kimdir?

Willian Arao, geçtiğimiz sezon Flamengo'dan 3 milyon euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

12 Mart 1992 tarihinde São Paulo'da doğan Willian Souza Arão da Silva, Brezilyalı futbolcu olarak Süper Lig kulübü Fenerbahçe'de defansif orta saha pozisyonunda oynamaktadır.

Kariyerine gençlik yıllarında São Paulo ve Corinthians'ta başlayan Arão, ilk profesyonel deneyimini bu kulüplerde yaşadı. Ancak kariyerinin büyük bir bölümünü farklı Brezilya kulüplerinde kiralık olarak geçirdi.

2011 yılında Corinthians'ın orta sahasına katıldı ve 2011 Copa São Paulo de Futebol Júnior turnuvasında yer aldı. Sonrasında sırasıyla Portuguesa, Chapecoense ve Atletico Goianiense gibi kulüplerde kiralık olarak oynadı.

2015 yılında Botafogo'ya kiralık olarak katılan Arão, burada 58 resmi maçta forma giyerek kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi ve diğer Brezilya kulüplerinin dikkatini çekti.

1 Ocak 2016'da Flamengo'ya bonservissiz transfer olan Arão, takımla birincilik yaşadı ve 2016 Bola de Prata ödülüne layık görüldü. Flamengo ile 2019 yılına kadar uzatılan sözleşmesiyle başarılı bir performans sergiledi.

Baş antrenör Rogério Ceni yönetiminde 2020 sezonunda Flamengo'da stoper olarak da oynamaya başladı.

12 Temmuz 2022 tarihinde Fenerbahçe, Arão ile anlaşmaya vardığını açıkladı ve 2 milyon euro bonservis ücreti ödeyerek oyuncuyu kadrosuna kattı. Fenerbahçe, futbolcuya yıllık 1,2 milyon euro maaş verecek ve Willian Arao, üç yıllk anlaşma yapmıştı.