Yıldız futbolcu adım adım Galatasaray'a

İngiliz spor medyasına göre, Galatasaray'ın Christian Eriksen ile anlaşma sağladığı ve Manchester United ile prensipte anlaşma aşamasında olduğu bildiriliyor.

İngiliz spor medyasına göre, Galatasaray'ın uzun süredir İngiltere Premier Lig'inden bir 10 numarayla görüştüğü belirtiliyordu. Ada medyasına göre bu ismin, Manchester United'ın Danimarkalı yıldızı Christian Eriksen olduğu ifade ediliyor. Daha önce de Galatasaray'ın radarında olan 31 yaşındaki futbolcunun, Sarı Kırmızılı kulübe bu kez çok daha yakın olduğu aktarılıyor.

Son haberlere göre, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcuyla her konuda anlaşma sağladığı ve şu anda Manchester United ile kontrat detaylarını görüştüğü belirtiliyor. Transferin kiralık olarak gerçekleşmesi bekleniyor ancak son pürüzlerin giderilmesi gerekiyor.

Fırsat transferi hedefliyor

İki kulüp arasındaki tek pürüzün, kiralık kontrattaki satın alma opsiyonuyla ilgili olduğu belirtiliyor. Galatasaray'ın daha önce benzer sebeplerle olumsuz sonuçlar aldığı biliniyor. Türkiye'de transferin kapanmasına az bir süre kala, Galatasaray'ın öncelikli olarak sol bek takviyesine yönelik hamlelerde bulunduğu ancak aynı zamanda fırsat bir transferi de hedeflediği kaydediliyor.

Teknik direktör Okan Buruk'un da 1 kişilik yabancı kontenjanını önemli bir yıldızla doldurmayı istediği ve Eriksen'in hem 10 numara hem de 8 numara pozisyonlarında görev yapabilmesi, yüksek tekniği ve tecrübesiyle tam da Buruk'un arzu ettiği bir oyuncu olduğu belirtiliyor.

Christian Eriksen, 14 Şubat 1992 tarihinde doğdu. 1.82 metre boyunda ve 65 kilogram ağırlığında olan Danimarkalı futbolcu, orta saha mevkiinde forma giymekte ve teknik yetenekleri ve mücadeleci oyunuyla tanınıyor.