Yerel Seçimin Galibi AK Parti Oldu

2014 yerel seçimlerinin kazananı AK Parti olurken seçmende yüksek beklenti yaratan CHP'liler hayal kırıklığı yaşıyor.

Türkiye yaşadığı en gergin seçim sürecini geride bıraktı. 2014 yerel seçimleri, Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlandı. Şu ana kadar sayılmış oy sonuçlarına göre; Ak Parti Türkiye genelinde yüzde 44'ün üzerinde oy alırken, İstanbul ve Ankara'yı da rakiplerine kaptırmadı.

CHP'DE HAYAL KIRIKLIĞI

İddialı adaylarla çıkış yapmayı planlayan CHP'de ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşanıyor. CHP oylarını artıramadığı gibi büyükşehirlerde gösterdiği iddialı başkanlarla da başarı gösteremedi.

SARIGÜL TOPBAŞ'I DEVİREMEDİ

Mustafa Sarıgül, bir önceki yerel seçime göre İstanbul'da CHP'nin oy oranını artırdı ancak Kadir Topbaş'ı deviremedi. Topbaş, İstanbul'da 3. dönem başkanlığına hazırlanıyor.

TUNCELİ'DE ŞOK

Ankara'da henüz sonuç netleşmedi Yavaş, Gökçek'ten koltuğu alacak mı? Oy artırma hedefiyle yola çıkan CHP, Kılıçdaroğlu'nun memleketiTunceli'de bile hezimet yaşadı. Kılıçdaroğlu'nun baba ocağını BDP aldı.

İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

MHP OYLARINI YÜKSELTTİ

MHP'de ise yükseliş var. Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP, oy oranını bu seçimde yüzde 17'i küsüre taşıdı.

BDP'DE TABLO DEĞİŞMEDİ, HDP BAŞARISIZ OLDU

BDP cephesinde ise tablo değişmedi. Parti bölgede beklediği Tunceli,Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Iğdır gibi illeri aldı. Ancak batıda oldukça umut bağladığı HDP girişimi başarısız oldu.