Yeni kimlik nasıl alınır? Yeni kimliğin ücreti ne kadar?

Artık çipli yeni kimlik kartları güvenliğimiz başta olmak üzere vatandaşlara yenilikler sunuyor. Yeni kimlik nasıl alınır? Gerekli belgeler nelerdir? Yeni kimliğin ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde.

Artık çipli yeni kimlik kartları güvenliğimiz başta olmak üzere vatandaşlara yenilikler sunuyor. Yeni kimlik nasıl alınır? Gerekli belgeler nelerdir? Yeni kimliğin ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde.

Nüfus Cüzdanı Yerine Yeni Kimlik Almak İçin Gerekli Belgeler

1- Şuan kullandığınız Nüfus Cüzdanınız. Nüfus Cüzdanı olmayan kişiler diğer kimlikleri de yanında götürebilir : Sürücü Belgesi, Pasaport, TSK Kimlik Kartı, Evlilik Cüzdanı, Pasaport, Avukatlık Kimlik Kartı, Öğretmen Kimliği, Hakim Savcı Kimliği, Sarı Basın Kartı

2- Bir adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş) 3- 22,5 TL değişim ücreti (Bu ücreti başvurunuzdan önce yatırmanız gereklidir. Anlaşmalı bankalar ve internet üzerinden ödenme yöntemi alt başlıklarda anlatılmıştır.

Evlilik Nedeniyle Kimlik Değiştirmede İstenen Belgeler

Evlenen çiftlerin kimlik belgelerini yenilemeleri için öncelikle Belediyenin Nikah Dairesinin evlilik işlemlerine dairesinin evlilik işlemlerinize dair belgeleri Nüfus Müdürlüğüne ulaştırması gereklidir.

Gereken diğer evraklar,

Eski kimlik belgeleriniz,

Evlilik cüzdanınız,

Biyometrik fotoğraf,

22,5 TL değerli kağıt bedeli ödeme makbuzu

Not: Evlilik akdinden sonra kimlik yenilemeniz acil ise eğer Belediyenin Nikah dairesinin evraklarınızı Nüfus Müdürlüğüne göndermesini sağlamanız gereklidir.

Boşanma Nedeniyle Kimlik Değiştirmede İstenen Belgeler

Kesinleşme şerhi yayınlandıktan sonra (avukatınız bu hususu bilir) Mahkeme’nin söz konusu kararı Nüfus Müdürlüğüne iletmesi gereklidir. Ardından sizler aşağıda ki belgeler ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne başvurunuzu yapınız:

Eski kimlik belgeniz,

Boşanmanın kesinleşme kararı (Bu çok önemlidir. Kesinleşme kararı olmadan boşanmış sayılmazsınız)

Biyometrik fotoğraf

22,5 TL ödeme makbuzu

Yeni Doğan Bebekler İçin Gerekli Belgeler

Yeni doğan bebekler için kimlik çıkarmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Bebekler ve 15 yaşından küçükler için fotoğraf götürmeye gerek yoktur.

Bebeğin doğumunun ardından 30 gün içinde kimlik çıkarmak için Nüfus Müdürlüğüne başvurmanız gereklidir. Aksi halde ücret talep edilecektir sizlerden.

Evrak olarak ise, başvuruyu yapan anne ise annenin baba ise babanın kimliği ile doğum belgesi gereklidir.

Kayıp, Çalıntı Ve Yıpranma Nedeniyle Kimlik Çıkarma Belgeleri

Nüfus Cüzdanlarını kaybeden ve çaldıran kişilerin işlemleri ve ödeyecekleri ücret ile yeni tip T.C. Kimlik Kartını kaybedenlerin işlemleri ve ödeyecekleri ücret birbirinden farklıdır.

Nüfus Cüzdanınızı Kaybetmeniz/ Çaldırmanız/ Yıpranması Durumunda:

Resmi geçerliliği olan herhangi bir kimlik belgesi

22,5 TL kimlik çıkarma işlemi

Biyometrik fotoğraf (1 adet)

Yeni T.C. Kimlik Kartını Kaybetmeniz/ Çaldırmanız/ Yıpranması Durumunda:

45 TL ödeme makbuzu (Yıpranma durumunda 22,5 TL)

Biyometrik Fotoğraf : Sistemdeki fotonuz son 6 aya ait ise gerek yok

Kimlik Belgesi : Zaten kimliğini kaybettiğiniz için kimlik belgeniz zaten yoktur. Başvurunuzda daha önceki biyometrik verileriniz kontrol edilerek alınacaktır. Siz başvuruya giderken yine de ehliyet gibi diğer belgelerinizi yanınızda götürünüz.

Yeni Kimlik Almak İçin Şuan Kullandığınız Nüfus Cüzdanınızı Götürmeyi Unutmayın!

Nüfus Cüzdanları yerine Yeni Kimliğinizi almak için eski kimlik belgenizi yada resmi olarak geçerli başka bir kimlik belgenizi muhakkak ibraz etmelisiniz. Bu durumda şuan kullandığınız Nüfus Cüzdanınızı yanınızda götürmelisiniz. Herhangi bir sebeple Nüfus Cüzdanınızı yanınızda götüremediyseniz eğer hemen aşağıda sıraladığımız diğer kimlikleri de ibraz edebilirsiniz.

Sürücü Belgesi, Pasaport, TSK Kimlik Kartı, Evlilik Cüzdanı, Pasaport, Avukatlık Kimlik Kartı, Öğretmen Kimliği, Hakim Savcı Kimliği, Sarı Basın Kartı

NÜFUS CÜZDANI DEĞİŞİMİ VE KİMLİK ALMA SÜRECİ

Bu işlemler için tek yetkili mercii Nüfus Müdürlükleridir. Dilediğiniz Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Randevu Almak Zorunda mıyım?

Hayır. Böyle bir zorunluluk yoktur. Ancak bizlerin sizlere tavsiyesi asla randevu almadan gitmeyiniz.

İşleminizin acil olması halinde ve randevu alamama durumunuzda sabahın çok erken saatlerinde Nüfus Müdürlüğünün önünde hazır bulunmanızı tavsiye ederiz.

Not: Bu durum yoğunluk yaşayan Müdürlükler için geçerlidir.

Nüfus Randevusunu Nasıl Alırım?

İnternet üzerinden hemen aşağıda ki linki tıklayarak alabileceğiniz gibi, ALO 199 Çağrı merkezini de arayarak randevu alabilirsiniz.

Kimlik Randevu Sayfası (Resmi Randevu sayfasına gider)

2019 YENİ KİMLİK ÜCRETLERİ

Alt kısımda kimlik başvurusu ücretleri yer almaktadır. Bu ücretler 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerlidir. YENİ KİMLİK ÜCRETLERİ KİMLİK YENİLEME: 22,50 TL KİMLİK KAYIP: 45 TL EVLİLİK NEDENİYLE KİMLİK DEĞİŞİMİ:22,50 TL ESKİYEN KİMLİĞİ DEĞİŞTİRME: 22,50 TL YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: ÜCRETSİZ YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: 22,50 TL (VAKTİNDE YAPILMAYAN BİLDİRİM İÇİN, VAKTİNDE YAPILAN BİLDİRİMLER İÇİN YENİ DOĞAN BEBEĞE KİMLİK ÜCRETİ TALEP EDİLMEMEKTEDİR.)