Yeni haftada kış başlıyor! Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji yeni haftaya ilişkin hava tahminlerini yayımladı. Yurdun kuzey ve kuzey doğu kesimlerinde ise hafta başında kuvvetli yağışlar görülecek. Uzmanlar yılın ilk kar yağışı için de bölgesel uyarılarda bulundu.

Yeni haftada havanın nasıl olacağı merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü son raporunu açıkladı. Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi çevreleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış geliyor

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli; Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olun çağrısı yapıldı.

Sis bekleniyor

Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

5 kent için uyarı

"Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon" için sarı uyarı geldi.

Kar gelebilir

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “ Bugün yağmur Karadeniz bölgesinde, sıcaklıklar Kuzey, Batı ve İç bölgelerde 4-5 derece azalacak. Önümüzdeki perşembe ve hafta sonu sıcaklıklar Anadolu’da düşmeye devam ederek hafta sonu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar olur. dedi.