Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı giriş belgeleri açıklandı. Peki sınava girecek olan adaylar e-YDS 2018/2 sınav giriş belgelerini nasıl alacak? İşte ayrıntılar...ÖSYM resmi sitesinden e-YDS sınav giriş belgelerinin açıklandığını duyurdu. Sınava girecek olan adaylara detaylı açıklamalarda yapan ÖSYM, adayların merakını giderdi. İşte ÖSYM'nin kendi sitesinden yayımladığı o duyuru...
SINAV GİRİŞ BELGESİNDE YER ALAN TEMEL KURALLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
"DUYURU (8 Şubat 2018)
e-YDS 2018/2: Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı
10 Şubat 2018 tarihinde saat 14:45'de uygulanacak olan e-YDS 2018/2 adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden saat 11:45'den itibaren edineceklerdir.
DİKKAT!
Saat 14:30'dan önce sınav binasına giriş yapılacak olup bu süreden sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır.
Adaylara saygı ile duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI"
YDS / e-YDS nedir? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen merkezi bir dil sınavıdır.
YDS ile e-YDS'nin farkı var mıdır? YDS ile e-YDS arasındaki tek fark; e-YDS'nin bilgisayar üzerinden yapılmasıdır. Sınav soruları, sınav süresi, sonuçların geçerlilik durumu vs. gibi tüm konularda her iki sınav da tamamen aynıdır.
YDS / e-YDS'ye kimler başvurabilir? Bu sınava; KPSS lise adayları, KPSS önlisans adayları, üniversite 3 veya 4'üncü sınıfta okuyanlar, KPSS lisans adayları, KPSS A grubu adayları, kamu personelleri, yüksek lisans adayları, araştırma görevlisi olmak isteyenler, doktora adayları, doçent adayları, sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak olanlar, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık yapmak isteyenler, yurt dışında bir yükseköğretim programını bitiren ve denklik almak isteyenler başvurabilirler.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
YDS / e-YDS puanının geçerlilik süresi ne kadardır? Akademik kadrolara başvurmak isteyen adaylar için YDS / e-YDS puanlarının herhangi bir geçerlilik süresi yoktur. Sınav sonuçlarını istedikleri zaman kullanabilirler. YDS / e-YDS puanlarını dil tazminatı için kullanmak isteyenler için puanlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak OSYM mevzuatında kurumlara sınavların geçerlilik süresini belirleme yetkisi verilmiştir. Dolayısıyla başvuru yapılacak kurumun kabul ettiği geçerlilik süresi ayrıca öğrenilmelidir.
YDS yılda kaç kez yapılır? YDS, Sonbahar ve İlkbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılır.
YDS nerelerde yapılır? YDS, büyük şehirlerin tamamında yapılır. Diğer illerde gelen talepler doğrulrusunda yeni sınav merkezleri oluşturulabilir.
YDS'ye ne sıklıkla girilebilir? Bir aday bir dönemde sadece bir yabancı dilden sınava girebilir. Yani bir aday yılda iki kez YDS'ye girebilmektedir.