Yazarımızdan örnek davranış: Suriyelilere evini bağışladı

Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele ediyor. Bu mücadeleye Türkiye'nin her yerinden destek yağıyor. Suriye'de yaşanan drama seyirci kalmayan yazarımız Feyzullah Birışık, yetim kalan çocuklara evini bağışladı.

YAZARIMIZ FEYZULLAH BİRIŞIK'TAN ÖRNEK DAVRANIŞ

2 evinden birini Suriyeli yetimlere verdi

Suriye'de 2011 yılında Esed rejimi tarafından başlayan ve yaklaşık 4 yıldır süren katliamlar devam ediyor. 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan ülkede bugün yaklaşık 10 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte 6,5 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalırken, bunlardan 3 milyonu kurtuluşu komşu ülkelere kaçmakta buldu. Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Suriye'de soğuk hava koşulları nedeniyle sıkıntılar giderek büyüyor. Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele ediyor. Bu mücadeleye Türkiye'nin her yerinden destek yağıyor.

Allah kullarına çok cömert

Yaşanan drama seyirci kalmayanlardan birisi de yazarımız Feyzullah Birışık. Birışık, Suriye'de devam eden savaş sonucu yetim kalan çocuklara evini bağışladı. 2 evinden birini Suriyeli yetimlere bağışladığını ifade eden Birışık yaptığı açıklamada, "Teşvik amaçlı açıktan infak edilebilir hükmünden yola çıkarak ümmetin yetimlerine sahip çıkmak adına Rabbimin bana emanet olarak verdiği iki evimden birini gecikmeli olarak Suriyeli yetimler üzerinden tekrar Rabbime iade ediyorum. Umarım durumu iyi olan ya da olmayan kardeşlerime örnek olmuş olurum. Vallahi, vallahi vallahi!.. Allah, kullarına çok cömert, ama biz kullar Allah'a karşı çok cimriyiz!.. Rabbim beni ve sizleri bağışlasın" dedi.