'Yasadışı Dinleme' davasında yeni gelişme!

Paralel yapıya yönelik "Yasadışı Dinleme" iddialarına ilişkin eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 şüpheli hakkında açılan davada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

İstanbul 132üncü ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eski Emniyet Müdürü Erol Demirhan'ın da bulunduğu 22 tutuklu, 5 başka suçtan tutuklu olmak üzere toplam 27 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken bazı tutuksuz sanıklar da salonda hazır bulundu. Tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, aynı saatte 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hrant Dink davasında da sanık olması nedeniyle duruşmaya katılmadı. Yılmazer mahkemeye mazeret dilekçesi sundu. Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, bazı sanıkların tutuklu oldukları başka davalar nedeniyle bugünkü duruşmaya katılamadıklarını kaydederek, bugünkü celsede, sadece tahliye taleplerinin alınacağını söyledi. Bunun üzerine tutuklu sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu.

Taleplerin alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçun vasfı ve öngörülen toplam ceza sürelerinin üst sınırlarını dikkate alarak, tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme, müştekiler İnan Kıraç, Mehmet Ali Yalçındağ, Aydın Doğan ve Fatih Altaylı'nın avukatları tarafından yapılan müdahillik taleplerinin, reddi hakim talebiyle ilgili süreç tamamlandıktan sonra değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

143 ŞÜPHELİNİN TAMAMINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETİddianamede aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan ile eski istihbarat şube müdürleri Özgür Nikbay, Halil Hilal Seyfi, Serdar Güldalı'nın da bulunduğu 143 şüpheli hakkında ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hüku00fbmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

YILMAZER HAKKINDA BİN 924, DEMİRHAN HAKKINDA İSE BEŞ BİN 735 YILA KADAR HAPİSSanık Yılmazer hakkında 56 şikayetçiye yönelik "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek veya üye olmak, siyasal veya askeri casusluk, resmi belgede sahtecilik, iftira, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve verileri yok etmek" suçlarından 616 yıldan bin 924 yıla kadar, sanık Erol Demirhan için de aynı suçlardan 175 şikayetçiye karşı eylemlerinden dolayı bin 743 yıldan 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, diğer 141 sanığın da benzer suçlardan 35 yıldan 878 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.