Yalçın Akdoğan: Çırpındıkça batıyor

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 17 Aralık'tan sonra deşifre olmaya başlayan paralel yapının, MİT tırı ve bazı STK'lara yönelik operasyonlarıyla oluşturmak istediği algının ters teptiğini belirterek 'Paralel yapı çırpındıkça batıyor' dedi.

Yalçın Akdoğan, Yeni Şafak'ta Yasin Doğanimzasıyla yayınlanan "Paralel evrende hayatvar mı?" başlıklı yazısında, paralel yapınıntoplum üzerinde oluşturmaya çalıştığı algının ters teptiğine dikkat çekti. Akdoğan, kendi ülkesininulusal çıkarlarına zarar verenlerin kimin amacınahizmet ettiğinin daha yüksek sesle sorgulanmayabaşlandığını söyledi.

Yasin Doğan imzalı yazının ilgili bölümü şöyle:

"Ardı ardına gelen operasyonlar karşısındaüretilmek istenen algı tam tersine döndü. Atılan her adım paralel yapının deşifre olmasına ve daha fazla tepki çekmesine yol açıyor. Özellikle MİT tırına ve bazıSTK'lara yönelik hamleler çırpındıkça batan bir yapının inandırıcı olmayan girişimleriolarak algılanıyor. Kendi ülkesinin ulusal çıkarlarına zarar verenlerin kimin amacınahizmet ettiği daha yüksek sesle sorgulanmaya başlıyor. Devletin gücüyle devlete operasyon çekenlerin nasıl bir tehlikeye dönüştüğü daha iyi idrak ediliyor."

haber7